Cluj: Se caută ofiţeri de muzici militare şi ingineri la Microsoft (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Se caută ofiţeri de muzici militare şi ingineri la Microsoft (GALERIE FOTO)
Cluj: Se caută ofiţeri de muzici militare şi ingineri la Microsoft (GALERIE FOTO)

Acestea sunt câteva dintre ofertele disponibile la Târgul de Cariere de la Casa de Cultură a Studenţilor. La târgul care se desfăşoară astăzi şi mâine participă jumătate din numărul de firme care au venit anii trecuţi. Se oferă în jur de 200 de locuri de muncă.

Zeci de studenţi, absolvenţi şi nu numai au luat cu asalt Târgul de Cariere de la Casa de Cultură a Studenţilor. Târgul a debutat astăzi, iar cei interesaţi pot să-i treacă pragul şi mâine, până la ora 17.00.

Chiar dacă oferta este mai slabă decât la ediţiile precedente ale târgului, tinerii pot găsi aici un job. Una din cele mai atractive oferte este cea a Microsoft România, care angajează 15 de suport tehnic pentru sediul din Bucureşti. Angajatorul oferă şi programe de practică. Pe lângă limba engleză, tinerii absolvenţi de studii tehnice în domeniul IT trebuie să cunoască franceză sau germană.

Dirijor de fanfară militară


La târg participă, printre alţii, şi Biroul Informare - Recrutare de la Centrul Militar Zonal Cluj. Pe lângă recrutarea viitorilor elevi sau studenţi pentru şcolile, colegiile şi academiile militare, la târg se caută cinci absolvenţi de Conservator pentru a conduce tot atâtea fanfare militare din ţară.

Potrivit lui Ioan Muntean, angajatul de la Biroul Informare - Recrutare, candidaţii trebuie să aibă mai puţin de 30 de ani şi să fi absolvit un Conservator de Muzică. Dosarele se depun până în 30 noiembrie la orice Centru Militar Zonal din ţară.

Prea şcoliţi pentru criză

Adriana David (23 de ani) este în al doilea an de master la „Managementul Serviciilor Publice” de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. A absolvit deja două facultăţi, începute la un an distanţă. După primul an de Administraţie Publică, părinţii au încurajat-o să înceapă o a doua facultate în schimbul unei slujbe part time şi ea a ales să studieze „Relaţii Internaţionale” la Facultatea de Studii Europene.

În afara unor proiecte desfăşurate ca voluntar pentru Consiliul Local al Tinerilor din Baia Mare, mai multe cursuri şi o şcoală de vară, nu are experienţă şi acum a ajuns să fie conştientă de asta. Îşi caută job de câteva săptămâni „Am mai fost la Bursa Locurilor de Muncă de acum două săptămâni şi se căutau numai fierari betonişti şi alt fel de muncitori. Mai puţine slujbe pentru studii superioare, şi acelea sunt prost plătite”, se plânge Adriana.

Cristian Nandra, student masterand la Ştiinţele Mediului, îşi caută de luni bune un loc de muncă în domeniul său. Problema este că toate joburile sunt blocate în sistemul bugetar. „Mi-am depus un CV la Agenţia Regională de Protecţia Mediului, dar nu pot angaja, chiar dacă au nevoie de oameni”, spune Cristi.

Oferte de la târg

Ospătar Hotel City Plaza
Gestionar Terapia Ranbaxy
Programator Qualmedia
Supraveghetor cinema Lugera & Makler
Operator Servicii clienţi Office Depot
Consultant vânzări Impact SA
Programatori Evoline
Operatori sondaje GfK

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite