Cluj: Lucrează de acasă pentru Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Lucrează de acasă pentru Microsoft
Cluj: Lucrează de acasă pentru Microsoft

După peste doi ani petrecuţi la Centrul Global de Suport  Tehnic din Bucureşti, clujeanul s-a întors acasă. Victor Butuza este inginer de supot tehnic şi munceşte într-un program pilot iniţiat de Microsoft, în această vară – „work  from home”. Surse din piaţa IT susţin că pentru un astfel de job salariile sunt cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro.

Victor Butuza lucrează de acasă pentru una dintre cele mai mari multinaţionale din lume. Munca efectivă, de inginer de suport tehnic care găseşte soluţii pentru erorile produselor Microsoft, o poate face dintr-o cafenea sau dintr-un mijloc de transport în comun. Pentru că Victor face parte din nivelul doi de asistenţă tehnică pentru echipa Microsoft din România, el primeşte deja „cazurile” analizate de cineva de la nivelul întâi.

Avantajele sunt multiple, atât pentru el, cât şi pentru compania Microsoft. Compania fondată de miliardarul Bill Gates nu îi plăteşte clujeanului chiria pentru un spaţiu pentru birou, dar îi asigură o bandă de internet suficient de bună pentru viteza necesară operaţiunilor pe care le realizează.

Pe de altă parte, programul flexibil îi permite să-şi programeze lucrul astfel încât cel mai important mod de a-şi petrece timpul liber, familia, să nu aibă de suferit.

Surse din piaţa muncii IT susţin că pentru o astfel de slujbă se câştigă între 2.000 şi 5.000 de euro.

„Nu sunt motivat să am alte proiecte şi altceva de lucru pe lângă slujba de la Microsoft. Aşa că nu se pune problema să fac şi altceva, pe lângă acest job”, spune Victor.  Nu numai din acest motiv, Victor poate lucra de oriunde are internet şi un laptop, dar şi de pe telefonul mobil, unde primeşte toate e-mailurile de serviciu.

Un plus pentru Microsoft

Conducerea Microsoft România, companie aflată de ani buni în topul celor mai doriţi angajatori şi în topul celor mai apreciate companii din punct de vedere al condiţiilor la locul de muncă, consideră că o echipă formată din persoane diversificate ca origine este benefică. 

 „Au venit să ni se alature oameni din ţară - atât colegi tineri, proaspat absolvenţi de facultate cât şi specialişti cu experienţă, o bună parte relocându-se eventual cu familiile pentru a-şi îndeplini visul de a lucra la Microsoft”, spune Adina Bigas, managerul de Resurse umane al Centrului Global de Suport  Tehnic din Bucureşti al Microsoft.

Răsplată pentru angajaţii buni

Potrivit Adinei Bigas, plecată şi ea la Bucureşti din provincie, programul „work from home” vine în întâmpinarea angajaţilor care au avut curajul să schimbe „făgaşul firesc al vieţii lor” pentru a lucra la Microsoft România.  Lucrrul de acasă pentru cea mai mare corporaţie IT din lume a fost iniţial un proiect pilot. Totul a început în vara acestui an, iar succesul este dovedit de cei peste zece colegi din România care profită de program. Ea a mai spus că există în permanenţă noi doritori.

Mai mulţi români

Potrivit reprezentanţilor Microsoft România, în centrul de la Bucureşti lucrează mai mulţi ingineri de suport din Ardeal. Motivul este că pe lângă limba engleză, inginerii trebuie să vorbească fluent o a doua limbă străină. „Marea majoritate a colegilor noştri care sunt în programul work from home sunt din vechile cetăţi transilvane: Braşov, Cluj, Timişoara sau Sebeş”, a conchis Adina Bigas.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite