Michele Placido, fascinat de o actriță din România. Vezi despre cine este vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Bârlădeanu, alături de Michele Placido, la proiecția de gală a filmului "Vallanzasca"
Monica Bârlădeanu, alături de Michele Placido, la proiecția de gală a filmului "Vallanzasca"

Actorul şi regizorul italian a primit aseară, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, premiul pentru întreaga carieră acordat unei personalităţi din cinematografia europeană. El a anunţat că din toamnă va juca într-un film cu o actiţă din România despre care a spus: „este una dintre cele mai fascinante femei pe care le-am văzut în viaţa mea“.

Cunoscut publicului român, mai ales pentru rolul comisarului Corrado Cattani din "Caracatiţa", Michele Placido a venit la Cluj cu ultimul său film, "Vallanzasca", în calitate de regizor.  El a primit la TIFF, pe scena amplată în Piața Uniri, acolo unde a avut loc și proiecția celui mai recent film al său, „Premiul TIFF pentru Întreaga Carieră, oferit unei Personalităţi din Cinematografia Europeană".
"Sunt onorat şi emoţionat să primesc acest premiu în cadrul unui festival care are zece ani şi care înseamnă o recunoaştere. Am ajuns în Cluj și am văzut acest ziar, AperiTIFF. Am văzut poza, mi-am dat seama că trec anii, iar eu am rămas un bărbat frumos", a glumit Michele Placido.
Premiul i-a fost înmânat de actrița Monica Bârlădeanu, care are un rol în filmul Vallanzasca. Complimentele au curs apoi la adresa actriței. "Este una dintre cele mai fascinante femei pe care le-am văzut în viaţa mea. Datorită ei am cunoscut noul val al cinematografiei româneşti. Este o femeie excepțională", a spus Michele Placido.

 MIchelle şi Monica, actori principali într-un film despre emigranţi

Acesta a precizat că în luna noiembrie va juca alături de Monica Bârlădeanu într-o coproducţie româno-italiană care se va filma la Bucureşti şi care va trata problema emigranţilor italieni în Germania în anii '60. "Monica Bârlădeanu va avea rolul principal feminin în acest film româno-italian, iar eu voi juca ca actor în această peliculă. Va fi un film interesant prin care sperăm ca italienii să îşi amintească cum erau şi ei emigranţi în Germania şi să înţeleagă mai bine problemele persoanelor care emigrează în alte ţări", a subliniat actorul şi regizorul italian.

"Vallanzasca", un film despre cel mai cunoscut mafiot italian

La proiecţia filmului "Vallanzasca", regizat de Michele Placido, au asistat câteva sute de persoane. Acţiunea filmului "Vallanzasca" se petrece în Italia anilor '70, când, încununând o carieră de infractor începută încă de la nouă ani, Renato Vallanzasca va ajunge cel mai cunoscut mafiot al Italiei, la vârsta de 27 de ani.  Filmul a fost prezentat cu mult succes în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia din 2010. Placido a arătat că este acuzat de diferiţi critici de film şi oameni politici că filmele sale prezintă partea întunecată a Italiei. „Italia nu înseamnă numai Papa, Berlusconi, Michelangelo şi artă“, a explicat regizorul. El a mai arătat că a demarat proiectul filmului despre mafiotul Vallanzasca, numai după ce a stat de vorbă cu acesta, care i-a dat permisiunea să realizeze filmul. Vallanzasca este în închisoare pe viaţă pentru că a jefuit mai multe bănci şi a ucis mai mulţi poliţişti.

Vezi aici ce a declarat adevăratul mafiot Vallanzasca presei, când a fost arestat (preluarea Rai 2)

Vezi aici prezentarea filmului Vallanzasca

Cine este comisarul Cattani

Michele Placido s-a născut în 1946. El a studiat actoria la Centro Sperimentale di Cinematografia din Roma şi la Academia de Arte Dramatice. Şi-a făcut debutul în actorie în 1969 în piesa de teatru "Visul unei nopţi de vară". Doi ani mai târziu şi-a început cariera în film, lucrând cu regizori precum Luigi Comencini, Mario Monicelli, Salvatore Samperi, Damiano Damiani, Francesco Rosi, Walerian Borowczyk, Marco Bellocchio şi Carlo Lizzani.
Primul său mare succes a venit odată cu rolul soldatului Paolo Passeri în "Marcia trionfale" (1976), rolul care i-a adus şi un trofeu David di Donatello – premiile industriei de film din Italia.
Doi ani mai târziu, Michele Placido a obţinut Ursul de Argint pentru Cel mai Bun Actor la Festivalul de Film de la Berlin, pentru rolul unui muncitor homosexual din pseudo-melodrama "Ernesto".  În anii ’70 a apărut în mai multe filme de televiziune, însă anul 1983 reprezintă startul unei cariere strălucite în seriale TV, prin rolul care l-a făcut celebru - cel al comisarului Corrado Cattani din seria "Caracatiţa / La Piovra".
Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania are loc în perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi între 15 şi 19 iunie, la Sibiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite