Mesajul Mitropolitului Romano-Catolic pentru credincioşii care serbează Paştele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Învierea la catolici
Învierea la catolici

Mii de credincioşi catolici, evanghelici, reformaţi şi neoprotestanţi sărbătoresc azi, 8 aprilie, Paştele, în timp ce pentru credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sunt Floriile. Citiţi mai jos mesajul Mitropolitului Romano-Catolic pentru cei ce sărbătoresc Învierea Domnului.

ÎPS Ioan Robu, Mitropolitul Romano-Catolic de Bucureşti, face apel la recunoştinţă în vremuri de criză economic, în mesajul său de Sfintele Paşti. Citiţi mai jos o parte din mesajul Mitropolitului Romano-Catolic, postat încă din 5 aprilie pe site-ul http://documente.catholica.ro.

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2012

Dragi fraţi şi surori.

Privegherea din noaptea Sfântă a Paştelui începe, conform unei tradiţii foarte vechi, cu binecuvântarea focului a cărui flacără alungă întunericul; flacăra este simbol al lui Cristos Înviat care învinge întunericul morţii; Cristos este flacăra luminii lui Dumnezeu.

(...)

Desigur, ştim cu toţii că din păcate criza economică este şi rămâne o realitate necruţătoare. Însă cine, având responsabilitate publică la un popor sau altul, răspunde cu doar cumpărarea mirodeniilor pentru îmbălsămarea propriilor conştiinţe şi al viitorului generaţiilor de astăzi, precum şi a viitorului naţiunilor, cine crede că face bine ca să salveze economia distrugând omul, împreună cu drepturile şi aspiraţiile sale legitime, acela sau aceia nu caută să risipească întunericul inimii şi al minţii, aşa cum se exprimă rugăciunea pascală.

Sărbătoarea Paştelui însă ne cheamă la cu totul altceva, îndemnându-ne să ne trăim credinţa cu recunoştinţă, căci este darul lui Dumnezeu. Această chemare este adresată atât membrilor Bisericii cât şi oamenilor de bunăvoinţă, tuturor celor care sunt mai degrabă sub "vraja" luminii, nu a întunericului.

Ca Păstor al Arhidiecezei, mă bucur să ştiu că în comunităţile noastre credincioşii, preoţii şi persoanele consacrate au luat în serios glasul Bisericii şi, respectând postul, au sosit astfel împreună la momentul sărbătoririi Paştelui, implorând cu toţii să vină peste noi lumina lui Cristos, care învie plin de mărire, să risipească întunericul inimii şi al minţii.

Şi le mulţumesc tuturor credincioşilor, preoţilor, congregaţiilor călugăreşti şi organizaţiilor asemănătoare pentru fidelitatea şi mărturia lor de credinţă, dată şi inspirată de Cel Înviat. Ştim cu toţii că deşi acum şi în viitor dăm şi vom da mult "spaţiu" în viaţa noastră Celui Înviat, sigur că nu vom fi scutiţi de căderi, de slăbiciuni, de nesiguranţele vieţii, însă vom avea în inima noastră cu siguranţă tărie, pace şi bucurie. În fiecare zi va străluci în noi lumina care este Cristos Înviat.

Tuturor din Arhidieceză, Sărbători fericite! Domnul să ne binecuvânteze şi să ne înflăcăreze de dorinţe cereşti, ca să putem ajunge cu inimi curate la sărbătorile luminii veşnice!  Cristos a Înviat!"

Potrivit site-ului Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, www.bru.ro/cluj-gherla, Sărbătoarea Învierii Domnului va fi celebrată de Biserica Ortodoxă şi de Biserica Greco-Catolică în data de 15 aprilie a.c., adică duminica viitoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite