Avocaţii fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, au atacat decizia instanţei de a-l ţine în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu ramane in arest
Sorin Apostu ramane in arest

Apărătorii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu au făcut recurs faţă de sentinţa de menţinere în arest a acestuia, pronunţată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureş, iar recursul urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Avocatul fostului edil, Gheorghe Mateuţ, a anunţat, la termenul de luni, că a formulat recurs faţă de sentinţa de menţinere în arest a clientului său, pronunţată vineri de Curtea de Apel Târgu Mureş, potrivit Mediafax.

Recursul formulat urmează să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Floare Găzdac declarând, tot la termenul de luni, că instanţa de la Târgu Mureş va trimite dosarul marţi către instanţa supremă. La termenul de luni de la Curtea de Apel Târgu Mureş au fost audiaţi zece martori, majoritatea angajaţi la Primăria şi Poliţia Locală din Cluj-Napoca. Toţi au declarat că au fost implicaţi în diverse faze ale derulării contractelor legate de salubrizarea oraşului şi că asupra lor nu s-au făcut niciun fel de intervenţii.

Unii martori au dat declaraţii referitoare la o sesizare depusă de Rosal, referitoare la creşterea tarifelor de depozitare, rămasă nerezolvată. Martorii au spus la termenul de luni că aceasta a fost repartizată greşit, iniţial Serviciului Tehnic, Reparaţii Imobile, Monitorizare Servicii Comunitare de Utilităţi Public din cadrul Primăriei, şi nu Serviciului Juridic, după care angajaţii au uitat de ea, deoarece sunt foarte puţini. Totodată, martorii au dat declaraţii şi despre contestaţiile legate de amenzile pe care le primeau Rosal şi Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, în urma plângerilor formulate de cetăţeni.

Martorii au spus că, în cazul a peste 40 de contestaţii referitoare la sancţionarea celor două firme, acestea nu au fost trimise la instanţă spre soluţionare decât după câteva luni, însă legea nu prevede sancţiuni în legătură cu această situaţie. Toţi martorii angajaţi la Serviciul Evidenţa Persoanelor, Baze de Date, Juridic şi Relaţii Publice au negat că întârzierea trimiterii contestaţiilor la instanţă ar fi avut vreo legătură cu fostul primar. Un nou termen pe fond în acest dosar a fost stabilit de Curtea de Apel Târgu Mureş pentru data de 15 octombrie. Vineri, Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, ca nefondată, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale). Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite