Meniul lui Cage: cârnaţi, palincă şi tablouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" a reuşit să reconstituie o parte din vizita discretă la Cluj a celebrului actor Nicolas Cage. Cunoscutul actor american Nicolas Cage a mâncat, împreună cu soţia şi băieţelul său, la restaurantul Hubertus din centrul oraşului şi a cumpărat două picturi semnate de Andreea Radu.

Nicolas, împreună cu actuala sa soţie, Alice Kim, şi fiul lor de numai cinci ani a sosit la restaurantul Hubertus vineri după-amiaza, în jur de ora 16.00. „Şoferul a parcat jeep-ul de mari dimensiuni chiar aici, în faţă", spune Zsolt Bogdan, ospătarul care a servit familia Cage. „Când au făcut rezervarea pentru actor, nu ne-au spus despre cine este vorba, doar că este o persoană importantă, pretenţioasă, însoţită de o doamnă şi un copil. Au cerut o masă mai retrasă, dacă se poate să fie singuri. Atât. Chiar am avut emoţii", mărturiseşte ospătarul.

Ajuns la restaurantul clujean, Cage şi-a adus înăuntru băieţelul în braţe, pentru că dormea, şi l-a aşezat pe trei scaune puse unul lângă celălalt, pentru a-şi putea continua somnul. Apoi, familia Cage a făcut comanda. „A cerut mai întâi mâncăruri specifice româneşti, apoi specifice restaurantului. Au mâncat cârnaţi, caltaboşi de pe platoul ţărănesc, apoi un platou vânătoresc, carne de urs, căprioară, mistreţ şi cartofi aurii", spune Zsolt Bogdan, vorbitor de limbă engleză. Acesta mai spune că actorul american l-a întrebat dacă este adevărat ceea ce se spune despre Pădurea Baciului, dacă într-adevăr e bântuită şi dacă acolo apar OZN-uri. E mare fan science fiction", explică ospătarul.

A băut cinci păhărele

Zsolt Bogdan a mai declarat în exclusivitate pentru „Adevărul de Seară" că Nicolas Cage a apreciat şi palinca pe care a servit-o la Cluj, din care a băut cinci păhărele în timpul mesei. Cage şi soţia sa au mai băut şi o sticlă de vin, un Cabernet Sauvignon din 2008, a precizat ospătarul. „Era atât de calm, amabil şi înţelegător, nu numai cu familia, ci şi cu noi", îşi aduce aminte ospătarul. În total, a făcut o consumaţie de aproximativ 400 de lei, pe care a achitat-o cu cardul de credit.


image

A cumpărat două tablouri

Cage a admirat tablourile expuse pe pereţii din jurul mesei la care a mâncat. Mirat că sunt realizate de aceeaşi artistă, Andreea Radu, a întrebat dacă poate să le şi cumpere. I-au plăcut trei dintre acestea, un peisaj de iarnă, un nud şi un tabou reprezentând un înger şi un buchet de flori. Pe primele două le-a şi cumpărat, însă pe al treilea nu l-a putut lua, pentru că era de dimensiuni mai mari şi nu i-a încăput în maşină, spune autoarea. „Nici nu mi-a venit să cred când m-au sunat de la restaurant să mă întrebe cât costă, pentru că vrea să le cumpere Nicolas Cage. Am crezut că este o glumă", spune pictoriţa Andreea Radu. Aceasta nu a dorit să facă public preţul cu care i-a vândut actorului cele două tablouri. „Pentru mine e un aşa mare eveniment, încât nu am vrut să fie asociat cu preţul. Nu am cerut unul mai mare doar pentru că este faimos. Dacă nu insista să le plătească, i le-aş fi făcut cadou", spune cu modestie artista.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite