Melitta Minescu, prima instructoare de zumba din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra este prima instructoare de zumba din Cluj-Napoca, cea mai nouă metodă de fitness prin dans, după o coregrafie proprie.

Melitta Minescu este personificarea veseliei şi a energiei. O faţă zâmbitoare, mereu agitată, tânăra îşi duce viaţa în paşi de dans. De la cinci ani, a început să studieze toate dansurile, de la balet la salsa ori la tango, iar acum pune în practică cunoştinţele acumulate. Sportivă până în măduva oaselor, Melitta a reuşit să îmbine perfect dansul cu sportul şi a creat propria coregrafie de zumba, cea mai inovativă metodă de fitness.

Pe ritmuri afro, salsa, samba, merenge, reggaeton sau hip-hop, instructoarea de zumba le învaţă pe cele care participă la ore să slăbească în timp ce dansează.

Dacă în prima parte a zilei tânăra studiază Economia, după-masa aceasta organizează cursuri de zumba, salsa, tango argentinian sau pilates.

„Mama era balerină, însă a început târziu, la 29 de ani, şi a dorit ca eu să încep să dansez de la o vârstă fragedă. Astfel, am avut posibilitatea să studiez cam toate dansurile”, povesteşte Melitta.
Dintre ele, marea dragoste a rămas tangoul. „Îl compar cu un joc de şah, este cel mai liber dintre toate dansurile, are combinaţii infitite”, spune aceasta. De altfel, visul ei este să înfiinţeze o şcoală de tango la Cluj-Napoca, după ce mai dobândeşte mai multă experienţă.

„Sportoholică”

De mică, a practicat toate sporturile, de la patinaj viteză, la baschet, volei ori tenis. „În liceu eram sportoholică, eram la toate meciurile prezentă”, spune instructoarea. Pasiunea pentru mişcare i se trage tot de la mama ei, care o ducea la ore de aerobic, la Casa Armatei. „Mi-a plăcut foarte mult aerobicul şi m-a ajutat să mă dezvolt aromios. Eram mai micuţă şi mai plinuţă. După zece ani de aerobic, am descoperit Pilates, care este o sinteză a tot ce făcusem până atunci”.
Melitta şi-a transformat pasiunea pentru dans şi sport într-un mod de viaţă, dar şi într-o activitate care-i asigură un trai decent. A ajuns, în scurt timp, să susţină câte opt-nouă ore de antrenament pe săptămână.

Cum să slăbeşti distractiv

În ceea ce priveşte noua metodă de fitness, zumba, aceasta este considerată noua metodă distractivă pentru o siluetă de invidiat. Programul presupune mişcare pe ritm de muzică, iar rezultatul este mai mult decât eficient. „Eu de mult doream să încep un program <<latino movement>>, dar nu era cunoscut. Zumba şi-a făcut un nume în lume, astfel că am găsit metoda perfectă să-mi pun viziunea într-un program deja consacrat”, adaugă Melitta.  Potrivit instructoarei, la o oră de zumba, o persoană arde până la 1.000 de calorii, de trei ori mai mult decât la un program de aerobic.

Profil
Născută 26 mai 1989, Cluj-Napoca
Studii Studentă în anul I la Ştiinţe Economice
Familie Necăsătorită

Întrebări şi răspunsuri
Cum stau clujencele la capitolul “sport”?
Din păcate, puţină lume face sport. De când predau, am avut multe femei care, la 30-40 de ani, mi-au spus că nu au practicat niciun fel de sport în viaţa lor. Ideal ar fi ca de cel puţin 3 ori pe săptămână să facă mişcare.
Ce se întâmplă la orele de zumba?
Lumea se distrează şi slăbeşte în acelaşi timp. Eu nu am copiat programul de pe Youtube sau de pe CD-urile puse în vânzare. Mi-am ales singură suportul muzical, iar fiecare oră este diferită de cealaltă.

Ce-i place
Sportul în orice formă a lui. În acest sens, a practicat un an şi jumătate patinaj viteză ca şi sport de performanţă. „Nu m-am putut decide ce sport să aleg ca şi performanţă, aşa că am ales să le fac din plăcere”, spune tânăra.

Ce nu-i place
„Ca şi defect profesional, mă enervează oamenii leneşi. Nu-mi place nici neseriozitatea. Aş vrea să descopere cât mai multă lume sportul”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite