Cluj: Duo Melis îşi cântă iubirea pe acorduri de chitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Duo Melis îşi cântă iubirea pe acorduri de chitară
Cluj: Duo Melis îşi cântă iubirea pe acorduri de chitară

S-au văzut, s-au plăcut, au decis să cânte împreună, iar acum sunt cei mai buni din lume. Clujenii au umplut la refuz Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu, dornici să asculte concertul celebrului duo de chitară Melis, capul de afiş al Festivalului Internaţional de Chitară „Transilvania“.

Aproximativ 800 de clujeni au participat aseară, de la ora 19.00, la regalul de chitară oferit de Duo Melis format din chitarista spaniolă Susana Prieto şi muzicianul grec Alexis Muzurakis, considerat de specialişti drept cel mai în formă duo mondial în acest moment, ale căror onorarii pot ajunge chiar şi la 6.000 de euro.

Au spus „pas“ Clujului de două ori

Organizatorii festivalului au încercat şi la ultimele două ediţii să-i aducă la Cluj pe celebrii chitarişti care formează un cuplu şi în viaţa privată, fiind soţ şi soţie, însă de fiecare dată aceştia au trebuit să renunţe la recitarile din oraşul de pe Someş, din motive personale neprevăzute.

Cei doi s-au arătat uimiţi de publicul clujean, pe care l-a catalogat mult mai puţin gălăgios faţă de cel din multe alte locuri din Europa, lăudând şi acustica Bisericii Reformată, despre care spune că a ajutat la succesul concertului de aseară.
Muzica de chitară i-a făcut soţ şi soţie

Susana Prieto şi Alexis Muzurakis s-au cunoscut acum 13 ani la un festival de chitară, unde Alexis era invitat să susţine un recital, iar Susana concura la categoria „solo“. „Am auzit o muzică de chitară foarte frumoasă de undeva, în hotelul unde eram cazaţi. M-am îndreptat spre zona de unde veneau sunetele acelea şi era Susana. A fost dragoste la prima vedere“, mărturiseşte Alexis Muzurakis.

Au decis să cânte împreună, mai alespentru a putea sta cât mai mult timp împreună, fiind altfel despărţiţi de zecile de concerte susţinute în toată lumea. „Ne-a avantajat faptul că suntem împreună. Când unul din noi are o idee, e mult mai uşor să o exersăm. Ne ajută ca să putem comunica muzical, de aceea, majoritatera duo-urilor de valoare sunt soţ şi soţie, fraţi sau prieteni foarte buni“, a explicat Susana.

Duo Melis, un cuplu fără domiciliu stabil

Acum, Duo Melis este considerat de specialişti drept cel mai în formă duo de chitară din lume, fiind capul de afiş la majoritatea festivalurilor de chitară, susţinând în medie patru concerte lunar. „Nu aş folosi cuvântul succes pentru ce se întâmplă cu noi. Când vorbim despre artă, nu e potrivit să vorbim despre succes. Da, ne bucură faptul că putem trăi din muzica de chitară, un lucru greu în ziua de azi“, spune chitarista.

Ea a precizat că nu îşi doresc mai multe concerte decât au în acest moment, pentru că vor să aibă timp pentru studiu, repetând peste şase ore zilnic. „Când venim în faţa publicului, vrem să avem ceva de zis. E foarte periculos pentru artă să faci muzică pe bandă rulantă, ar interveni rutina, iar emoţia ar muri“, a conchis artista. Festivalul Internaţional de Chitară „Transilvania“ a debutat la Cluj luni şi este considerat drept cel mai important eveniment de gen din România.


image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne

prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite