Actriţa clujeancă Melania Ursu, premiu pentru întreaga activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melania Ursu, actriţă a Teatrului Naţional Cluj, va primi premiul pentru întreaga activitate în cadrul Galei UNITER de luni, 23 aprilie, care va avea loc la la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Melania Ursu joacă din 1961 şi a dat viaţă unor personaje dintre cele mai diverse. Vlad Mugur a fost cel ce a distribuit-o în primul ei rol de factură psihologică: Kaja Fosli din „Constructorul Solness“ de H. Ibsen.

Actriţa are în palmares o sumedenie de distincţii şi premii precum: Medalia „Meritul cultural" clasa I-a (1967), Ordinul „Meritul cultural" clasa a IV-a (1969), Diploma de onoare la Festivalul republican al şcolilor şi institutelor de artă (1960), Premiul revistei „Teatrul" pe anul 1970 pentru rolurile din Opinia publică de Aurel Baranga şi „Visul unei nopţi de vară" de W. Shakespeare, Premiul de interpretare feminină pentru rolul din „Pasărea Shakespeare“ de D.R. Popescu, la Festivalul de Artă Teatrală de la Iaşi (1975), Premiul de interpretare feminină pentru rol secundar Doamna Chiajna în filmul Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu (1979), Ordinul Naţional „Pentru Merit", în grad de Cavaler (2002) etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite