Cluj: Mediciniştii clujeni încep mâine greva japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Mediciniştii clujeni încep mâine greva japoneză
Cluj: Mediciniştii clujeni încep mâine greva japoneză

După protestul în stradă al studenţilor străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, a venit rândul studenţilor români să anunţe proteste de amploare.

Organizaţiile studenţeşti pregătesc, începând de mâine, o grevă japoneză. Studenţii medicinişti sunt chemaţi să poarte banderole negre şi dacă doleanţele nu le vor fi ascultate, pregătesc o acţiune de amploare în stradă.

Chiar dacă se feresc să spună prea multe înainte de a anunţa mâine oficial universitatea, studenţii şi-au făcut publice nemulţumirile pe internet, unde se „adună rândurile” pentru proteste. Potrivit anunţurilor care circulă pe internet, organizaţiile studenţeşti au cerut expres conducerii universităţi, într-un memoriu, să nu crească taxele şi aşa mari valabile în întreaga universitate, dar şi regia căminelor.

Taxe mari, în creştere

Cererea a fost trimisă universităţii în 29 septembrie, însă în şedinţa senatului marţi, 6 octombrie, regia de cămin a fost majorată chiar şi cu 60 de lei, pentru garsonierele universităţii. Bogdan Covaliu, membru al Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) şi vicepreşedinte al Uniunii Studenţilor din România (USR), spune că votul studenţilor din senat, care reprezintă 25 la sută din cvorumul de 44 de senatori, nu a avut o importanţă prea mare. Prin funcţia pe care o deţine la nivel naţional, Bogdan va încerca să trimită un memoriu către Ministerul Educaţiei.

În replică, preşedintele UMF, Marius Bojiţă, spune că studenţii ar putea fi prost informaţi de liderii lor, pentru că regia ar fi crescut cu circa 10 lei în şedinţa de senat de acum două zile. Chiar dacă a aflat doar astăzi de protestele care se anunţă, Marius Bojiţă a promis discuţii cu reprezentanţii studenţilor care să lămurească nemulţumirile acestora. Rectorul universităţii, Constantin Ciuce, nu a putut fi contactat, fiind plecat din ţară pentru câteva zile.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image



Adevarul Cluj | Create Your Badge

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite