Medicii clujeni l-au lăsat cu cuţitul în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Negrilă s-a întors acasă tot cu lama de cuţit în umăr. Foto:D. Guţă
Viorel Negrilă s-a întors acasă tot cu lama de cuţit în umăr. Foto:D. Guţă

Hunedoreanul Viorel Negrilă a venit la Oncologie pentru „a scăpa“ de lama de cuţit pe care o are în umăr, de şapte ani. După ce a fost consultat, medicii l-au trimis acasă şi i-au programat operaţia pe data de 10 februarie, pe motiv că nu este o urgenţă. 

Viorel Negrilă de 45 de ani este paznic, iar de mâine ar trebui să se întoarcă la serviciu, până când ar urma să fie operat pentru a-i fi scoasă lama de cuţit din corp. Medicii de la Oncologie nu au dorit să declare nimic despre cazul lui Viorel Negrilă, pe motiv că doresc să protejeze datele pacientului. Acesta nu  a ajuns la Oncologie pentru că ar avea cancer, ci pentru că a fost îndrumat aici de o cunoştinţă. 

Epopeea unei lame

În urmă cu 7 ani, Viorel Negrilă a fost lovit în urmăr cu un cuţit, de o cunoştinţă de-a sa. „Nici acum nu ştiu de ce m-a atacat”, povesteşte paznicul. Lama s-a rupt şi a rămas în rană, însă bărbatul nu a ştiut că s-a ales cu un corp străin în organism. Asta pentru că, spune hunedoreanul, cadrele medicale de la Unitatea de Preluare a Urgenţelor din Deva i-au cusut rana, dar nu i-a făcut nicio radiografie.

„Nu vreau să îi arăt cu degetul,  dar nu ar trebui să mai profeseze, că nu trebuia să le spun eu ce să facă. Nu cred că o să-i dau în judecată, că nu mi-i felul. Dacă nu l-am dat nici pe cel care m-o tăiat...Oricum, până nu scot lama, nu iau nicio decizie”, spune Viorel Negrilă.

Efectuarea unei radiografii era obligatorie, într-o astfel de intervenţie, sunt de părere specialiştii. „La umăr trebuia făcută o radiografie, că putea fi atins osul. Trebuie verificată adâncimea plăgii, trebuie făcută o ecografie”, a declarat Angela Domocos, medic primar la Serviciul de Ambulanţă din Cluj.
Hunedoreanul a aflat de cuţit abia după 7 ani, după ce, în urma unui accident de motocicletă, a fost radiografiat. Între timp, cuţitul a început să se deplaseze prin corp, până a ajuns, de la umărul stâng -de unde a intrat în corp- în partea dreaptă a coloanei vertebrale.

„Îl scot eu, cu un magnet”


A început să fie îngrijorat de sănătatea sa de abia când a început să simtă dureri în tot corpul,  cărora niciun medic nu le-a găsit o explicaţie sau tratament. Negrilă spune că e mulţumit că lama nu s-a infectat. „Norocul lui Dumnezeu a fost, că putea să fie cosită iarba de trei ori de pe mormântul meu până acum”, spune pacientul. 

Bărbatul este nemulţumit că medicii de la Oncologie l-au trimis acasă, pentru a reveni pe data de 10 februarie. „Dacă nu scot ei cuţitul din mine, îl scot eu, cu magnetul”, glumeşte Viorel Negrilă. Hunedoreanul se gândeşte să încerce şi la alţi medici care sunt dispuşi să îl opereze mai repede de 10 februarie.

Purtători de metale

Pansamente, pense, ba chiar un vârf de bisturiu. Toate acestea au fost găsite de-a lungul timpului în corpul unor pacienţi. Un orădean a stat mai bine de trei ani cu o bucată de bisturiu rupt, ce s-a înfipt în coloana vertebrală. Un medic clujean i-a uitat un fragment din instrumentul chirurgical între vertebre, în timpul unei operaţii. Orădeanul a aflat tot dintr-o radiografie care este cauza durerilor lui de spate: un vârf de bisturiu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite