Medicamente expirate într-o farmacie din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate au fost găsite, miercuri, de către inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, în urma unui control la o farmacie din Cluj-Napoca, acestea urmând să fie retrase de la comercializare.

Controlul a avut loc în urma unei sesizări depuse la CJPC Cluj de un cetăţean care a cumpărat o cutie cu vitamina C expirată în luna ianuarie 2011.

Şeful CJPC Cluj, Mircea Radu, a declarat că au fost descoperite medicamente expirate din iulie şi august 2010. "Am descoperit la farmacia Remedium din Piaţa Avram Iancu zeci de cutii cu medicamente, vitamine şi suplimente nutritive expirate. Controlul a avut loc în urma unei sesizări a unui cetăţean care a cumpărat, miercuri, o cutie cu vitamina C care expirase în ianuarie 2011. Am mai descoperit alte cutii din acelaşi produs, expirate din august 2010, dar şi cutii cu amoxicilină expirate din iulie 2010, pansamente expirate din martie 2011 şi suplimente nutritive expirate din februarie 2011. Le vom retrage de la vânzare", a spus Mircea Radu.

Potrivit acestuia, au fost găsite unele medicamente expirate aşezate lângă casele de marcat, iar altele pe rafuri, toate fiind oferite spre vânzare. "Erau şi cutii cu medicamente expirate depozitate, care nu erau trecute pe o listă, aşa cum prevede legea. Am mai găsit şi 200 de lei într-o încăpere din spatele farmaciei, bani care nu erau înregistraţi în casa de marcat", a spus şeful CJPC Cluj.

Mircea Radu a precizat că farmacia riscă o amendă de până la 20.000 de lei, sancţiunea urmând să fie aplicată săptămâna viitoare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite