Meci făcut praf la Timişoara!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj a făcut un pas imens spre titlul de campioană, dar îi va fi extrem de greu să scape de pecetea de echipă ajutată de arbitri.Centralul întâlnirii a fost pus la zid, după ce a trecut cu vederea un penalty evident la faultul lui Claro asupra lui Mansour

CFR Cluj a fost extrem de aproape de a-şi asigura, în proporţie de 90%, titlul de campioană a României. Dacă ar fi câştigat cele trei puncte la Timişoara, elevii lui Mandorlini ar fi fost mult mai relaxaţi în cele şase etape rămase de disputat, fiind la doar un pas de un nou titlu. În prima repriză, timişorenii au controlat jocul, şi-au creat ocazii, au avut o posesie mai bună, dar au avut ghinion la finalizare.

Apoi, în partea secundă, clujenii au înscris, oarecum contrar cursului jocului prin Deac, momentul în care Mandorlini şi-a intrat cu adevărat în rol. Italianul a închis exemplar spaţiile şi şi-a îndemnat elevii să se apere pe trei linii, sacrificând jocul în detrimentul unui rezultat pozitiv. Timişorenii nu au avut nicio şansă să spargă „zidul italian“ aşezat excelent în teren.

Tactica lui Mandorlini, folosită în acest retur, a schimbat însă complet impresia din sezoanele trecute, când CFR era apreciată pentru jocul elaborat, bazat pe o construcţie meticuloasă şi contraatacuri pe măsură. Acum, clujenii câştigă meciurile la limită şi se mulţumeşte să nu primească gol.

„CFR este o ruşine, mi-e scârbă“

 Imediat după încheierea partidei, oamenii de fotbal au fost de acord cu faptul că centralul Augustus Constantin a greşit fragrant atunci când nu a acordat penalty în debutul meciului, la căderea în careu a lui Mansour. Patronul timişorenilor, Marian Iancu, a atacat extrem de dur echipa clujeană, pe care a catalogat-o ca „echipa arbitrilor“  sau „campioana de chirpici“.

„CFR nu va fi o campioană care să mă onoreze pe mine ca investitor. Nu e posibil ca la un asemenea meci să faci o delegare a unui copil care are un tată greu încercat. E vorba de nişte influenţe meschine despre care mi-e scârbă să vorbesc. Va fi o campioană de chirpici, pe care eu nu o voi accepta ca şi campioană. Le-a fost frică să dea penalty. Eu sunt mândru de echipa mea“, a tunat Iancu imediat după meci.

De partea cealaltă, preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan, a recunoscut că a fost penalty la căderea lui Mansour, dar a considerat că echipa sa a jucat bine şi a meritat rezultatul de egalitate. „Dacă a fost penalty, arbitrul trebuia să dea. Eu nu i-am zis să nu fluiere. Nu mă interesează atacurile din partea unor astfel de oameni. Cine e Iancu să vorbească? Avem cel mai bun lot, cea mai bună echipă şi merităm să fim campioni“, s-a limitat să comenteze oficialul din Gruia.

În urma rezultatului, CFR s-a distanţat la patru puncte de principala urmăritoare, CFR Cluj, iar în cele şase etape rămase până la final, singurul adversar din prima jumătate a clasamentului pe care-l va întâlni este FC Vaslui.

Salvatorul Cadu

În minutul 87 al meciului de pe Bega, Nuno Claro a primit al doilea cartonaş galben, pentru trageri repetate de timp, iar în poartă a intrat căpitanul Cadu, deoarece Mandorlini îşi epuizase schimbările. Portughezul s-a achitat excelent de inedita sarcină, reuşind să respingă spectaculos un şut al lui Alexa. La reuşita aceluiaşi jucător, din minutul 98, Cadu nu poate fi acuzat de greşeală, lovitura de cap fiind excelent plasată de căpitanul celor de pe Bega.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite