Meci de infarct la Cluj. „U” Mobitelco a condus tot meciul, dar a fost învinsă de Asesoft în ultima secundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbliştii de la „U” Mobitelco au fost învinşi, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, scor 76-77 de CSU Asesoft Ploieşti, în cadrul primului meci al finalei Diviziei A de baschet, după un coş de la trei puncte reuşit de Vlad Blidaru în ultima secundă

Clujenii au început excelent meciul şi conduceau cu 13-8 după două slam-dunk-uri de mare efect reuşite de Kyndall Dykes, moment în care Dado Arnautovici a fost nevoit să ceară „time-out”. Cu Dykes în mare formă, scorul după primul sfert era 28-16. Începutul sfertului secund a fost, de asemenea, la îndemâna echipei lui Ţenter, care a punctat din nou cu un coş de la mare distanţă reuşit de Silvăşan, clujeanul stabilind şi cea mai mare diferenţa de puncte a meciului (15).

Ploieştenii aveau o precizie enervantă pentru fanii Universităţii la aruncările libere şi s-au apropiat la numai două puncte (36-34), prntru ca scorul la pauza mare să păstreze aceeaşi diferenţă (44-42). Sfertul al treilea a fost echilibrat, dar în permanenţă cu cei de la „U” Mobitelco la conducere pe tabelă. 61-49 era scorul care dădea gazdelor speranţe la o victorie, iar înainte de ultima pauză avantajul a scăzut la zece puncte, 63-53.

Ultima perioadă a fost pur şi simplu halucinantă pentru cei 2500 de spectatori care au umplut până la refuz sala, iar la final au plecat extrem de dezamăgiţi. Favoriţii lor au avut jocul în mână, dar totul s-a decis la „loteria aruncărilor libere” şi la precizia extraordinară a lui Blidaru în ultima secundă a meciului.

Scorul a fost extrem de strâns în ultimul minut, dar nimic nu prevedea o victorie a prahovenilor. Cu o secundă înainte de final, clujenii conduceau cu 76-74, dar Vlad Blidaru a aruncat de la mare distanţă şi a marcat, trimiţându-i pe clujeni de la extaz la agonie. Scor final 77-76 pentru oaspeţi, iar mâine, tot la Cluj, de la ora 17.00, se va disputa meciul al doilea al finalei.

Cei mai buni marcatori ai clujenilor au fost Dykes (22), Thomson şi Medvedj (11), Cuic (10 şi 8 recuperări), Silvăşan (10), Krstanovici (7). De partea cealaltă s-au remarcat Burleson (18), Cepulis (15) şi Căruţaşu (12).



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite