Coşmarul Asesoft continuă pentru „U“ Mobitelco!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asesoft Ploieşti a câştigat la un punct, scor 69-70, partida din etapa a treia a Diviziei A la baschet masculin disputată în deplasare la "U" Mobitelco BT Cluj. Clujenii au trăit din nou coşmarul din primele două meciuri ale finalei din sezonul trecut, pierzând pe un final de infarct după ce conduceau la 15 puncte cu opt minute rămase din joc!

Aproape 2000 de spectatori au venit în Sala Sporturilor "Horia Demian" pentru a-şi susţine favoriţii în cel mai important meci al sezonului. Silvăşan a marcat o importantă aruncare de trei puncte când mai erau opt minute de joc, ducând scorul la 61-46, una dintre cele mai mari diferenţe înregistrate în favoarea gazdelor din Sala Transilvania în acest meci. Se părea că jocul va curge în favoarea celor de la Mobitelco.

Dar fanii gazdelor aveau să trăiască din nou clipele teribile din primele două partide ale finalei sezonului trecut, când Asesoft s-a impus de două ori la Cluj în ultimele secunde. Nu au mai fost aruncările miraculoase ale lui Blidaru sau Hargrove, dar au fost liberele lui Westrol. Cu două secunde înainte de final, cu peste 2000 de oameni care au transformat sala într-un vulcan sonor, americanul celor de la Asesoft s-a dovedit mai ceva decât aisbergul care a scufundat Titanicul. A înscris două libere şi i-a împins din nou pe clujeni spre fundul oceanului.

Sfertul patru a fost absolut halucinant. Ploieştenii aproape au anulat avantajul de 15 puncte al gazdelor şi s-au apropiat la patru puncte, după un run de 9-0. Coşul de trei puncte al lui Claudiu Fometescu i-a mai liniştit pe fanii din Sala Sporturilor „Horia Demian", cu 2 minute şi 45 de secunde până la final, 64-57. Quarran, de trei puncte şi Westrol au redus diferenţa la două puncte. Dykes a marcat pentru 66-64, dar clujenii au dovedit încă o dată că au mari probleme în finalurile tensionate.

Mack, Burlacu printr-o liberă şi Quarran au dus scorul la 66-67 cu 24 de secunde până la final. Dykes ratează o pătrundere, Silvăşan ratează din spatele semicercului şi din nou totul părea pierdut pentru clujeni. Mack ratează însă o liberă din două şi-i oferă şansa lui Dykes de a deveni erou. Acesta înscrie de trei puncte pentru 69-68, însă îl faultează pe Westrol pe ultima posesie a oaspeţilor. Aici s-a terminat totul pentru clujeni.

Meciul a avut destule momente tensionate, în special în finalul sfertului trei, atunci când, după o greşeală antisportivă a lui Adrian Tudor Blidaru, cei de la Asesoft au fost sancţionaţi şi cu un fault tehnic pentru protestele preşedintelui Alexandru Iacobescu. Clujenii au beneficiat de patru aruncări libere şi de posesia mingii, ducând scorul la 54-42.

Burlacu a avut un prim sfert de excepţie, în care a reuşit 10 puncte şi 7 recuperări şi a încheiat partida cu un double-double, 17 puncte şi 14 recuperări. Westrol cu 19 puncte a fost principalul marcator de la oaspeţi iar Szjiarto a contribuit cu 11 puncte.

Dykes a fost cel mai bun om al gazdelor cu 23 puncte, 7 recuperări şi 2 pase decisive în timp ce Fometescu a reuşit cea mai bună partidă de la sosirea la Cluj, cu 11 puncte şi 4 pase decisive. Silvăşan a adăugat 12 puncte, însă clujenii au suferit sub panou acolo unde Krstanovic şi Thompson au totalizat împreună doar 5 puncte şi 7 recuperări.

„U“ Mobitelco BT a condus la pauză cu 37-25 după un sfert doi excelent, şi-a mărit avantajul după sfertul trei al treilea, dar a clacat incredibil în ultima parte când a marcat doar 13 puncte şi a primit 28.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite