Cluj: Maşina - avariată uşor, pasagerul – la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Maşina - avariată uşor, pasagerul – la morgă
Cluj: Maşina - avariată uşor, pasagerul – la morgă

O moarte bizară dă de furcă anchetatorilor clujeni. Taximetristul Adi Cordoş (32 de ani) este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă, după ce pe bancheta din spate a maşinii a fost găsit un cadavru

Taximetristul Adi Cordoş a cerut, sâmbătă dimineaţă, după ora 3, prin staţie sprijinul firmei Nova Taxi, la care este angajat, spunând că pasagerul cu care este în maşină are o urgenţă medicală. Tânărul a omis să localizeze zona unde se află. A revenit după circa o jumătate de oră, afirmând că are un mort în maşină. Colegii săi au început să-l caute prin cartier, până l-au localizat în jurul orei 3.30 în apropierea complexului Diana din cartierul Gheorgheni. Când l-au descoperit, şi-au pus mâinile de cap.

Maşina e uşor avariată

Maşina era avariată la una din aripi, cu spoilerul atârnat, cu roţile dezumflate şi fără numerele de înmatriculare. Aceasta fusese parcată în staţia de autobuz de pe Strada Constantin Brâncuşi. Cordoş se agita prin jur, spunând cu greutate că nu ştie ce s-a întâmplat. Echipajul SMURD sosit la faţa locului a plecat repede, constatând faptul că pasagerul, Lazăr Lucian de 55 de ani era decedat. Poliţiştii l-au chestionat pe şofer, în legătură cu cadavrul de pe bancheta din spatele maşinii. Cordoş le-a spus iniţial cu greu, că habar nu are cum a ajuns acolo. „Cercetaţi voi, că eu nu ştiu cum a ajuns acolo”, le-a spus tânărul şofer. Alcooltestul a arătat o concentraţie de alcool de în aerul expirat de 1,6 la mie.

Misterul persistă şi s-a adâncit după efectuarea necropsiei cadavrului. Legiştii au descoperit o fractură în zona cervicală, victima având gâtul rupt. Ulterior, şoferul a explicat amicilor că l-ar fi găsit pe pasager între scaune, unde probabil ar fi decedat. Complicaţia este dată şi de faptul că în afară de avariile la aripa din faţă şi roţi, maşina are sub motor urme de pământ şi iarbă. Urme că a ieşit din oraş, presupun poliţiştii , fără să ştie încă pe unde a circulat şoferul. Există mărturii ale colegilor din firmă, care spun că acesta a făcut o cursă în cartierul Borhanci din apropiere.

Victima şi şoferul consumaseră alcool

Traseul făcut de cei doi, şofer şi victimă, anterior accidentului, cu câteva ore înainte de incindent este ştiut de tot cartierul. Amândoi au consumat separat băuturi alcoolice cu prietenii. În jurul orei 2.00 s-au întâlni în faţa locuinţei taximetristului din cartierul Gheorgheni. Victima, Lazăr Lucian, l-a condus acasă pe Lali Gabor, cu care lucra la o firmă de construcţii. Pe drum s-au întâlnit cu taximetristul Cordoş. „S-au pupat şi au stat la poveşti câteva minute. Difuzoarele maşinii lui Cordoş erau date la maximum”, a spus Loli Gabor. Îşi reproşează şi acum că nu a reuşit să-l convingă pe Lazăr să nu plece cu taximetristul.

„Am aflat sâmbătă dimineaţă că a murit, când am sunat, îngrijorat că nu mai vine la o altă lucrare”, a declarat, ieri, Lali. De aici destinaţia taximetrului nu este clară. Colegii lui Cordoş spun că acesta a fost văzut în Borhanci, unde a condus nişte pasageri. Undeva pe traseu ar fi avut accidentul. Vânzătoarele de la magazinele cu program permanent din zona unde a fost descoperită maşina, spun că şoferul a intrat agitat în magazine, unde a strigat disperat că l-a omorât pe un amic. Până s-au dezmeticit vânzătoarele, şoferul dispăruse, dar a revenit după mai mult timp. Circumstanţele în care s-a produs decesul victimei sunt încă neclare pentru anchetatori.

Victima avea gâtul rupt

Ce s-a întâmplat între ora în care au fost văzuţi de martori şi până când maşina a fost descoperită de poliţişti nu este încă foarte clar. Poliţia presupune că maşina a ieşit probabil de pe carosabil, iar în urma şocului victima Lucian Lazăr (foto) ar fi fost prinsă între scaune, unde şi-ar fi rupt gâtul. În sprijinul acestei ipoteze vine şi expertiza medico-legală preliminară, care a depistat, conform comunicatului poliţiei, o fractură de coloană în zona gâtului victimei. Vânzătoarele de la magazinele din cartier deschise şi în timpul nopţii susţin că Adi Cordoş s-a plimbat circa o oră cu mortul în maşină.

Filmul evenimentului
Sâmbătă
ora 00.00 - Taximetristul Adi Cordoş este văzut într-un bar de la complexul Hermes

ora 02.00 - Adi Cordoş soseşte cu maşina în faţa blocului de pe Strada Brâncoveanu, unde se întâlneşte cu Lucian Lazăr şi cu Lali Gabor

ora 02.30 - Lucian Lazăr pleacă în maşină cu Adi Cordoş, în direcţia complexului Diana

ora 03.00 - Cordoş solicită ajutor medical prin staţie la firma Nova Taxi

ora 03.30 - Cordoş apelează din nou la dispeceratul firmei şi declară că are un mort în maşină

ora 03.35 - Maşina de taxi este descoperită de colegii săi lângă Complexul Diana

ora 04.00 - Poliţia şi ambulanţa sosesc la locul în care este parcată maşina avariată

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite