Cluj: Mărturia unui hoţ de voturi (Update)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii l-au prins pe unul dintre cei doi tineri din comuna Aghireşu care au votat la mai multe secţii din Cluj-Napoca. Ionuţ Szekeli a mărturisit că a fost plătit să facă turism electoral în 30 de secţii de votare.

UPDATE2: Poliţia clujeană nu a reuşit să dea de urma celui de-al doilea hoţ de voturi, tot din Aghireşu, Victor Butnaru. Acesta este aşteptat să se predea la postul de poliţie din comună. El este acuzat de fraudă electorală în aceleaşi împrejurări ca şi Ionuţ Szekeli 

UPDATE: Preşedintele PSD Cluj, Valentin Cuibus, s-a arătat contrariat de afirmaţiile tânărului. „Chiar un reprezentant al partidului nostru a reclamat votul multiplu. Acum, era chiar culmea să punem pe cineva să voteze de mai multe ori, iar apoi să reclamăm acest fapt”, a afirmat Cuibus. „Oricum, cine ştie ce i s-a spus tânărului să declare”, a mai declarat preşedintele PSD Cluj.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj (IPJ) a anunţat, ieri, că tânărul de 18 ani, din comuna Aghireşu, Tiberiu Ionuţ Szekeli, a fost adus la sediul Secţiei 4 Poliţie Cluj-Napoca pentru audieri. Tânărul este cercetat penal pentru că ar fi votat duminică, la două secţii din Cluj-Napoca. Pedeapsa pentru vot multiplu este închisoarea de la şase luni la cinci ani. 

Familia Szekeli locuieşte în satul Aghireş-Fabrici, la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, într-un apartament sărăcăcios. „Cei de la PSD mi-au zis că mă plătesc dacă votez de mai multe ori. Mi-au dat 250 de lei, ca să mă duc în 30 de secţii şi să votez”, a povestit ieri Ionuţ, care a accepat imediat afacerea. „Habar nu aveam că nu e voie. Nu am mai fost niciodată la vot”, a mai spus el.

„M-au luat cu un jeep negru, cu şofer“

Odată acceptat târgul, Ionuţ s-a dus cu trenul la Cluj-Napoca. „Din gară m-au luat cu un jeep negru, cu şofer. Apoi, ne-au plimbat pe la mai multe secţii. Întâi, la Sala Sporturilor, apoi în Iris. După ce votam, şoferul dezlipea abţibildul de pe buletin”, a mai povestit tânărul.

Duminică, în jurul orei 10.45, preşedintele secţiei de votare nr. 29 din Cluj-Napoca a informat un agent de poliţie că bănuieşte că două persoane din Aghireşu ar fi votat şi la alte secţii.

În urma verificării listelor electorale de la secţiile indicate, a rezultat că Tiberiu Ionuţ Szekeli şi Victor Bugnar au votat şi la secţia 27 şi la secţia 29, ambele din Cluj-Napoca. Szekeli a ajuns la poliţie pentru audieri, însă Bugnar nu a fost găsit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite