Martorii atentatului de la clubul de noapte clujean After Eight au oscilat între agitaţie şi lipsă de interes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsa inculpaţilor arabi, absenţi din ţară din primăvară, a început audierea martorilor participanţi la aruncarea primului cocktail Molotov de la revoluţie, în faţa unui club din centrul oraşului.

Cei doi studenţi palestinieni, Harbaji Ayman şi Sirhan Sameah nu s-au prezentat nici la termenul de judecată din această săptămână, cel de-al 9-lea de la începutul procesului, unde sunt acuzaţi de procurori pentru tulburarea liniştii publice şi ultraj. În absenţa inculpaţilor şi a avocatului ales, judecătorul Beatrice Birău a solicitat Baroului avocaţi din oficiu şi a audiat primii martori dinc adrul personalului din club.

Inculpaţii sunt judecaţi pentru aruncarea cu o sticlă incendiară asupra intrării clubului de noapte After Eight, din spatele Prefecturii, în centrul oraşului, în noaptea de 13 februarie. La acest termen au fost audiaţi o parte din angajaţii clubului, care însă au declarat că nu au văzut nimic. Mai mult, toţi cei audiaţi au susţinut că au aflat de eveniment ulterior şi că cei care se mai aflau în club, nu au fost afectaţi de incident.

Agentul de pază Horaţiu Pungea a aflat despre sticla incendiară de la garderobier, după ce evenimentul se consumase, iar clienţii şi-au văzut de treabă în continuare. I s-a părut că este agitaţie, dar numai în rândul colegilor de la garderobă. Totuşi nu a reuşit să explice judecătorului prin ce a remarcat această agitaţie.

Barmanul Richard Baja a aflat la o oră de incident, iar inspectorul pentru protecţia muncii Mircea Man doar a doua zi. Cel indicat de colegi a fi asistat la eveniment, studentul Sebastian Spătaru este de negăsit, după ce a renunţat să mai lucreze la club.

Magistratul a amânat încă o dată judecarea pe fond a cauzei, cerând din nou audierea martorului Spătaru, iar reprezentantului proprietarului de club i-a cerut să expliciteze pretenţiile materiale. Palestinienii s-au prezentat la toate termenele de judecată din primăvară, dar după vacanţa de vară, după ce s-au înscris la univesităţi din străinătate, fiind exmatriculaţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj, nu au mai venit la proces.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite