Marş pentru sănătate, la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jur de 100 de persoane au participat în această seară la marşul „Câştigi şi dăruieşti sănătate – marşul clujenilor pentru clujeni“. Pentrtu fiecare participant, organizatorii vor dona 10 lei Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj.

Startul marşului care s-a desfăşurat în Parcul Central a fost dat la ora 19.00, când aproximativ 100 de clujeni erau aliniaţi la linia de pornire. Fiecare dintre aceştia a primit un talon pe care urmau să fie aplicate trei ştampile în trei puncte diferite amplasate pe traseu. Întregul traseu, potrivit planului, urma să fie parcurs în decursul a 30 de minute.

„Particip la marş pentru a cunoaşte traseul pe care îl voi face în fiecare zi de acum încolo. Am venit în acelaşi timp să-i susţinem pe bolnavii de diabet, o boală care survine în urma lipsei de mişcare şi a alimentaţiei incorecte. Trebuie să avem grijă pentru a preîntâmpina această boală“, a declarat Monica Neamţu (68 de ani), participantă la marş.

În final, celor peste 100 de participanţi le-au fost preluate taloanele în schimbul cărora organizatorul evenimentului, compania de produse farmaceutice Sanofi Aventis, va dona câte 10 lei.

„Clujenii au făcut 30 de minute de mişcare, timp recomandat de medici pentru a preîntâmpina apariţia diabetului. Au câştigat şi au dăruit sănătate pentru că în schimbul fiecărui participant, compania Sanofi Aventis va dona 10 lei Centrului Clinic de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Cluj.  Cele 30 de minute de mişcare reprezintă un mod plăcut de prevenire a diabetului“, a declarat Camelia Niţu, director de comunciare din cadrul Sanofi Aventis.

În total, potrivit statisticilor, 27.000 de clujeni suferă de diabet. Mai mult, medicii arată că la fiecare bolnav descoperit există un altul care nu a făcut diagnosticul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite