Marius Oprea: „Am dat declaraţii la Poliţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul lucrărilor de căutare a celor 13 partizani despre care se presupune că ar fi zidiţi în subsolul Palatului Copiilor din Cluj, a fost obligat să depună o declaraţie organelor de Poliţie.

Arheologul Marius Oprea a declarat, astăzi, în cadrul conferinţei de presă desfăşurată cu ocazia demarării acţiunilor de căutare a 13 partizani ucişi de Securitate, la Cluj, că a fost obligat de un lucrător al Poliţiei să depună o declaraţie. Alături de el, pentru declaraţii a fost solicitat şi arheologul Gheorghe Petrov.

„Am dat cu subsemnatul unui comisar. Am fost anunţaţi că trebuie să menţionăm de unde avem informaţiile că aici ar fi îngropaţi cei 13 partizani şi ce căutăm în acest loc. Ni s-a spus că sunt pentru Bucureşti aceste declaraţii. A fost foarte insistent  acel comisar. E pentru prima oară când apar astfel de indivizi în timpul acţiunilor noastre“, a precizat coordonatorul CICCR.

Marius Oprea a mai arătat că de caz de ocupă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, motiv pentru care nu vede care ar fi motivul pentru care a intervenit Poliţia. „Sunt mici şicane. Probleme inerente. Doar tot ei sunt la putere. Comunismul nu a dispărut ci s-a privatizat“, a spus arheologul.

Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, susţine că nu i s-a adus la cunoştinţă faptul că lui Marius Oprea i-au fost solicitate declaraţii. „Normal eu trebuia să ştiu acest lucru. Nu e de competenţa Poliţiei ce se întâmplă acolo, avem la faţa locului doar Serviciul Criminalistic, pentru a aduna probe”, a spus acesta.

Lucrările de căutare a partizanilor au fost sistate până mâine. Intrarea în subsolul Palatului Copiilor a fost sigilată. În urma căutărilor de astăzi, arheologii au descoperit pământ afânat cu care presupun că au fost acoperite cadavrele foştilor deţinuţi torturaţi în beciul Securităţii. Specialiştii estimează că lucrările de căutare vor continua pe durata a 2-3 zile, timp în care se va scoate pământul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite