Interviu / Marian Pană: „Nu m-am aşteptat să luăm toate punctele cu Dinamo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul general al Universităţii Cluj, Marian Pană, recunoaşte că victoria pe terenul „câinilor“ a fost o surpriză şi pentru el.  „U“ a profitat din plin de gravele probleme din defensiva lui Dinamo şi a reuşit surpriza etapei, chiar în Ştefan cel Mare

-Domnule Pană, cum aţi caracteriza în câteva cuvinte victoria de pe terenul dinamoviştilor?
-Înainte de toate, cert este că am intrat pe teren doar pentru a juca. Nu ne-am gândit nicio clipă la faptul că Dinamo este favorită şi nu se supără nimeni dacă pierdem meciul. Ne-am făcut jocul, a ieşit excelent şi astfel am câştigat. Pe lângă cele trei puncte, cred că am rezolvat şi problema contestatarilor, a celor care spuneau că noi suntem Dinamo II şi sigur vom pierde în meciul cu ei. Ei bine, a văzut toată lumea că nu se poate vorbi despre aşa ceva şi jucăm fotbal numai pe teren. Sincer, nu mă aşteptam să câştigăm.

-Cum aţi reuşit această revenire miraculoasă după un start de campionat foarte prost?
-La început, exista o lipsă de încredere din partea jucătorilor. Nu îndrăzneam să ieşim la joc, să presăm, să punem probleme adversarului. Jucam precum o echipă mică, a cărei scop este acela de a nu pierde. Eu am spus-o şi atunci că suntem pe drumul cel bun, dar nu m-a crezut nimeni. Acum, sincer să fiu, nu mă aşteptam nici eu să câştigăm două meciuri consecutive în deplasare.

-Cum l-aţi montat pe Claudiu Niculescu într-un meci cu o asemenea încărcătură pentru el?

-El este un profesionist desăvârşit, nu trebuie să-l montez eu. Şi-a dorit mult să joace şi să demonstreze că încă mai are un cuvânt de spus în fotbal. E un jucător care ne va ajuta foarte mult şi în viitor.

-Trecerea la un sistem cu două vârfuri este cheia ultimelor rezultate?

-Pot să spun că în mare măsură da. 4-2-3-1 este un sistem foarte bun, dar s-a văzut că pe jucătorii noştri nu se mulează şi de aceea am ales varianta cu doi atacanţi. Suntem o echipă pragmatică, dar asta se datorează clasei jucătorilor. E important că ducem mingea în careu, dar rolul meu este până la 16 metri, acolo s-a văzut cum valoarea lui Niculescu sau a lui Lemnaru îşi spune cuvântul.

-A contat în revirimentul echipei şi reacţia suporterilor de după etapa a doua?
-Este posibil. Poate că i-a motivat suplimentar şi pe jucători, care au dorit cu tot dinadinsul să-şi demonstreze adevărata valoare. Nu ne-a căzut bine reacţia lor, dar poate că una peste alta a avut un efect pozitiv.

-Mai aveţi nevoie de jucători?
Nevoie ar fi, pentru că orice jucător valoros este binevenit, dar nu pot acum să analizez pe ce posturi ar fi. Putem să spunem că în acest moment Universitatea are un prim unsprezece clasic şi un lot omogen. E nevoie de muncă     multă în continuare, dar lucrurile au intrat pe făgaşul normal.

Zece puncte consecutive pentru „studenţi“

După două etape în care nu a reuşit să adune niciun punct, echipa pregătită de Marian Pană a reuşit o serie incredibilă de patru meciuri în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Primul punct a venit din confruntarea cu FC Vaslui, iar apoi a urmat o serie de trei victorii, împotriva unor formaţii mult mai bine cotate. După succesul de la Urziceni, au venit alte trei puncte în confruntarea de la Alba Iulia cu Oţelul, iar vineri Dinamo a fost o altă „victimă“ a Universităţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite