Cluj: Primarul a fost amendat în procesul lui „Mărgelatu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Primarul a fost amendat în procesul lui „Mărgelatu”
Cluj: Primarul a fost amendat în procesul lui „Mărgelatu”

Judecătoria Cluj l-a amendat, azi, pe primarul Clujului, Sorin Apostu, pentru că nu a trimis actele necesare rezolvării unui litigiu în care este implicat Florin Piersic

Cunoscutul actor se judecă de mai mulţi ani cu vecinii din cartierul Gruia. Piersic cere partea lui din pivniţa imobilului.

La Judecătoria Cluj a avut loc, azi, o nouă înfăţişare în litigiul dintre Ana şi Florin Piersic pe de o parte şi vecinii lor de cealaltă parte. Familia Piersic locuieşte la primul etaj într-un imobil cu trei niveluri, din cartierul Gruia. Vecinii cunoscutului actor, familiile Orăşan şi Dezso, care locuiesc la parter, respectiv etajul doi, nu s-au înţeles cu acesta în ceea ce priveşte împărţirea pivniţei. 

Familia Piersic a cerut împărţirea pivniţei în mod echitabil, aşa cum apare în Cartea Funciară. Astfel, conform actelor actorul ar trebui să beneficieze de 41% din spaţiul comun al pivniţei. Pentru că Primăria nu a trimis la instanţă documentele solicitate, pentru a se lămuri cu privire la cota din proprietatea comună care revine fiecărui locatar, judecătorul de şedinţă l-a amendat pe primarul Sorin Apostu cu suma de 500 de lei. Magistratul a solicitat din nou documentele pentru termenul următor. „Vrem să ne fie respectat dreptul nostru de proprietate aşa cum apare în Cartea Funciară”, a declarat Ana Piersic. 

Un alt litigiu este pe rolul Judecătoriei între familia Piersic şi Ana Dezso, pentru o construcţie considerată ilegală de către unul dintre vecini. Astfel, în spălătoria imobilului, Ana Dezso şi-a construit un spaţiu de locuit, folosind o parte din pivniţă, despre care actorul susţine că i-ar aparţine. Piersic a cerut instanţei, în acest proces, distrugerea parţială a construcţiei care i-a micşorat suprafaţa pivniţei. Ana Dezso este plecată din ţară, în Austria, apartamentul fiind în permanenţă închiriat. 

Le trimite FBI-ul pe cap

Problemele nu se opresc aici. Ana Piersic ne-a declarat că certurile durează de mai mulţi ani, de când s-a mutat în imobil vecina de la etaj, Emilia Orăşan. Aceasta domiciliază în SUA, unde este agent imobiliar şi revine puţin timp acasă. Atunci încep scandalurile. „Ne-a interzis să intrăm în pod pe scara comună şi ne-a cerut să ne facem o cale de acces exterioară”, spune Ana Piersic. A mai refuzat să-şi mute contorul de curent electric de la intrarea familiei Piersic şi a recurs chiar la ameninţări. „Mi-a spus că ne trimite FBI-ul pe cap”, ne-a spus Ana Piersic, neştiind dacă să ia în serios sau în glumă ameninţarea. Ea a adăugat că speră să nu se ajungă în instanţă şi cu problema accesului la podul locuinţei.

Emilia Orăşan nu contestă că ar fi ameninţat cu FBI-ul. "Le-am spus că voi face plângere la poliţie, iar dacă vor mai fi incidente cu vecinii, voi sesiza din nou ambasada americană", ne-a spus Orăşan. În imobil mai este şi un alt litigiu cu vecina de la parter, Ana Dezso, pentru banii daţi pentru repararea acoperişului.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite