Turda : Maraton de muzică de fanfară sub pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 90 de muzicieni vor cânta sâmbătă, 23 iulie, de la ora 11.00, în Salina Turda. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanţat prin fonduri europene, cu scopul de a promova obiectivul turistic Salina Turda.

Muzica de fanfară va răsuna sâmbătă, 23 iulie, în Salina Turda. Câteva dintre cele mai cunoscute fanfare din România vor cânta în amfiteatrul salinei, în cadrul unui eveniment care are ca scop promovarea salinei. Începând cu ora 11.00, timp de peste două ore, amatorii de muzică de fanfară vor putea spectacolele a căror protagoste vor fi Fanfara „Argeşul” din Piteşti, Fanfara Municipiului Sighişoara, dar şi Fanfarele reunite „Promenada” Câmpia Turzii şi „Euphonia” Turda. Concertul va avea loc în Mina Rudolf, în amfiteatrul special amenajat pentru organizarea unor evenimente cultural.

„Amfiteatrul este dotat cu instalaţii audio şi video profesionale şi cu 180 de scaune încălzite, totul pentru a mări confortul turiştilor care vor participa la eveniment. Din câte ştim noi, este singurul eveniment de acest gen organizat într-o salină din România, drept care aşteptăm un număr mare de vizitatori”, a explicat Tudora Ştefănie, organizatorul evenimentului.

12 evenimente în Salina Turda

Concertul face parte din proiectul „Promovarea obiectivului turistic Salina Turda”, finanţat din fonduri europene şi are ca scop creşterea numărului de turişti, cu minim 10%. Proiectul presupune 12 evenimente organizate în salină, până acum fiind organizate aici o expoziţie de fotografii, un târg al meşterilor populari şi o expoziţie de pictură. Proiectul presupune şi realizarea unor materiale publicitare, în şapte limbi de circulaţie internaţională, cu scopul de a fi distribuite la nivel naţional, dar este finanţată şi promovarea salinei la principalele târguri de turism din ţară.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, iar valoarea totală a acestuia este de aproape 954.000 de lei. Umătorul eveniment cultural în salină va avea loc pe 13 august, organizatorii urmând să anunţe profilul acestuia. Potrivit Gabrielei Sălăgean, directorul economic al Salinei Turda, în 2010 salina a fost vizitată de 370.000 de turişti români şi străini.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite