Mandorlini a decis: Doar Emmanuel Kone revine!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre jucătorii împrumutaţi de CFR în stagiunea trecută, doar ivorianul Emmanuel Kone va reveni în Gruia. Veljovici, Viera, Sousa, Vitinha, Kanyuka şi Batin nu sunt doriţi de Mandorlini şi vor fi împrumutaţi din nou

Pentru jucătorii aflaţi sub contract cu CFR Cluj, dar împrumutaţi în stagiunea recent încheiată la alte echipe, viitorul nu este sub culorile vişinii. Deşi mulţi ar fi sperat să revină în Gruia, pentru a evolua în Champions League, aceştia au fost, din nou dezamăgiţi de tehnicianul Andrea Mandorlini, care i-a anunţat pe cei din conducerea clubului că nu va miza pe serviciile lor.

Dintre cei şapte fotbalişti aflaţi sub contract cu CFR, dar care evoluează pentru alte grupări din prima ligă, doar Emmanuel Kone va reveni sub comanda italianului. Mijlocaşul ivorian este singurul fotbalist care va reprezenta CFR-ul la Campionatul Mondial din Africa de Sud, care va începe peste trei zile. Impresionat de calităţile tânărului mijlocaş, „Mister“ a decis să-l păstreze la Cluj şi imediat după ce aventura „elefanţilor“ se va încheia în Africa de Sud, acesta va face joncţiunea cu lotul campioanei.

„Kone va reveni la CFR. Este un jucător de care Mandorlini are nevoie şi se va întoarce la noi. Nici nu se pune problema să-l împrumutăm la altă echipă. Cu ceilalţi, ne mai gândim, dar probabil că vor evolua tot sub formă de împrumut, la alte echipe“, a confirmat preşedintele Iuliu Mureşan.

Casal şi Kanyuka, niciun minut pentru CFR

În pauza competiţională, la Cluj au ajuns Kasali Yinka Kasal şi Patrick Kanyuka, din ligile inferioare engleze. Primul nu a evoluat decât în amicalul din Antalya, cu Wienner Neustadt, dar nu a semnat contractul şi a plecat, în timp ce Patrick Kanyuka  a ajuns la Alba-Iulia, unde nu a reuşit, însă, să se impună ca titular, iar sezonul viitor, CFR îl va împrumuta dn nou. Acesta ar putea ajunge sub comanda lui Cristian Pustai, la Mediaş. Rade Veljovici şi Vitinha, care au evoluat tot pentru gruparea din oraşul Marii Uniri în sezonul trecut, vor părăsi formaţia care a retrogradat, iar şefii le vor căuta alte echipe, pentru a-i împrumuta, nefiind doriţi în Gruia.

Sousa Galiassi, care a jucat în urmă cu doi ani în Champions League pentru CFR, a fost împrumutat tot la Alba-Iulia, via Kasimpaşa şi va reveni, foarte probabil, în Turcia. Aceaşi soartă o va avea şi Diarassouba Viera, care a evoluat pentru Inter Curtea de Argeş în sezonul trecut, iar de anul viitor ar putea fi cedat la Bistriţa, unde este dorit de Jean Pădureanu. De asemenea, Paul Batin, unul dintre jucătorii care a făcut senzaţie în liga secundă, va rămâne la Arad, şefii considerând că nu este încă pregătit pentru prima ligă. 

Şi Sergiu Buş ar putea fi împrumutat

Singurul produs al Centrului de Copii şi Juniori ai CFR-ului, Sergiu Buş, este văzut ca unul dintre cei mai talentaţi tineri fotbalişti români. În mandatul lui Toni Conceicao, acesta a debutat în echipa mare, evoluând chiar şi în Europa League, dar odată cu venirea lui Andrea Mandorlini, nu a mai prins lotul. Şefii se gândesc să-l împrumute pe tânărul de 18 ani, pentru a acumula experienţă şi să adune cât mai multe meciuri, cel puţin la nivelul ligii secunde.

„Emmanuel Kone va reveni la noi după ce va termina cu Mondialul“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite