Mandorlini, demis fără să primească vreun ban. Cârţu a intrat în pâine.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tehnician al Universităţii Criova şi al celor de la Pandurii, Sorin Cârţu, a făcut în această dimineaţă cunoştinţă cu noii săi elevi. Mandorlini a fost anunţat aseară că este demis şi a părăsit oraşul fără să fi fost despăgubit în vreun fel de conducere

Andrea Mandorlini a fost anunţat aseară, de preşedintele Iuliu Mureşan, că-şi poate face bagajele. Deşi patronul Arpad Paszkany a spus zilele trecute că se pune problema înlocuirii lui Mandorlini, dar acest lucru nu se poate întâmpla înainte de meciul din Liga Campionilor,cu Basel, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Şefii caută mai demult un tehnician care să preia frâiele echipei, dar nu au ajuns la un acord nici cu Ioan Andone, pe care l-au dorit înapoi şi nici cu Ladislau Boloni, antrenorul la care şeful din Gruia visează de mai mulţi ani. Astfel, Mureşan l-a contactat pe Sorin Cârţu, liber de contract, iar acesta a acceptat oferta salarială de 25.000 de euro lunar şi a sosit la Cluj încă de ieri, când a semnat contractul cu gruparea clujeană.

Mandorlini a plecat fără niciun ban

Andrea Mandorlini, deşi avea un contract “beton”, care conţinea o clauză prin care şefii erau nevoiţi să-i achite 800.000 de euro în cazul în care-l vor demite, a fost nevoit să părăsească oraşul fără a primi vreun ban. În acea clauză era stipulat şi faptul că în cazul în care CFR se află mai jos de locul 8 în clasament, poate fi demis fără a primi despăgubiri din partea conducerii.

Astfel, şefii au profitat de parcursul execrabil al echipei în acest campionat şi l-au anunţat pe italian trebuie să plece împreună cu tot stafful său. Cârţu i-a băgat în şedinţă în această dimineaţă, la ora 11, pe jucători, cărora le-a cerut cu insistenţă să abordeze cu mare seriozitate următoarele meciuri.

Mai mult, a renunţat la colaborarea cu Tudor Pop, cel care era asistentul lui Mandorlini la antrenamente şi în timpul meciurilor, fiind responsabil cu traducerea cerinţelor italianului către jucători, iar în continuare acesta se va ocupa doar de relaţia cu mass-media.

Cârţu va lucra cu Mircea Irimescu, fostul său coleg de la Craiova şi Silviu Lung, care va antrena portarii. Astfel, Mandorlini a avut exact soarta lui Ioan Andone, demis şi el în urmă cu doi ani, cu puţin timp înainte de debutul în Champions League.

Vom reveni cu declaraţiile noului tehnician al clujenilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite