Mandatele arestaţilor în cazul BT, prelungite cu o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţii Andrei Hosu (stânga) şi Bogdan Baciu au devenit mai comunicativi Foto: Mihai Bacalu
Suspecţii Andrei Hosu (stânga) şi Bogdan Baciu au devenit mai comunicativi Foto: Mihai Bacalu

Mandatele de arestare ale celor doi tineri arestaţi în cazul jafului armat petrecut, în februarie 2009, la o sucursală a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca au fost prelungite de Tribunalul Cluj, la cererea procurorilor.

Vlad Hosu, avocatul lui Bogdan Hosu, arestat în acest caz, a declarat pentru Mediafax că Tribunalul Cluj a prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare ale celor doi tineri. Hotărâre va fi atacată de avocaţii celor doi, iar apelul va fi judecat de Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii celor doi tineri au afirmat că procurorii au susţinut luni că există o posibilă probă recoltată din bancă, care nu s-ar fi consumat la analiza iniţială, aşa cum se susţinea iniţial.
Vlad Hosu a declarat că, în aceste condiţii, vor cere o contraexpertiză.

„S-a făcut acum o susţinere din partea procurorului cum că ar fi posibilă o contraprobă. Dacă există posibilitatea contraexpertizei, atunci e bine pentru clienţii noştrii pentru că noi am solicitat-o”, a spus acesta. Mihai Giurgea, avocatul celor doi, a afirmat că anchetatorii nu au audiat până acum principalii martori care ar susţine alibiurile tinerilor.

„Ne-au înscenat totul. Justiţia nu îşi face datoria, politiştii sunt incompetenţi că bagă oameni nevinovaţi la puşcărie în locul altora”, a spus Bogdan Baciu pe holul instanţei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite