Mâncare fără E-uri pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra ediţie a Târgului Verde are loc, în acest sfârşit de săptămână, la Cora. Organizatorii au adunat 18 expozanţi, care au venit cu produse alimentare, cosmetice, produse de menaj şi cu îmbrăcăminte, toate ecologice.

Printre cele mai inedite produse pe care le puteţi găsi în aceste zile la Târgul Verde se află un sortiment de ciocolată  cu cristale de sare din Himalaya.

„Au fost şi oamenii care ştiau că există aşa ceva, însă mulţi au rămas contrariaţi de această asociere de gusturi. Important este că această ciocolată nu are emulgatori, margarină, conservanţi sau arome sintetice“, a declarat Tudor Brădăţan, de la Coşul Verde, firma care pune în vânzare astfel de ciocolată cu sare, dar şi alte sortimente cu chilli, fructe sau cu o concentraţie de 70% cacao

O tabletă de astfel de specialităţi de ciocolată, cu care aţi putea să vă încântaţi invitaţii la masa de Paşte costă 12 lei.

Maşină de formula 1 din marţipan


La o altă tarabă din Târgul Verde, doritorii de deserturi fără adaosuri de zahăr pot alege combinaţiile de fructe uscate cu seminţe. La acest stand, producătorii din Ungaria au realizat o machetă a unei maşini de formula 1 din marţipan, zmeură şi semniţe şi fructe uscate.

„A luat o zi prepararea ingredientelor, apoi modelarea lor. Nu conţine zahăr şi costă cam 600 de lei“, a spus Zsolt Keretesz, reprezentantul firmei, despre maşina care atrage clienţii la standul său.

Pe lângă dulcuri, de la târg  doritorii mai pot cumpăra şi ouă ecologice. Ioan Pop are o fermă ecologică chiar în Cluj-Napoca. A adus la târg mai multe cofraje cu ouă, pe care le vinde la promoţie, cu opt lei 10 bucăţi, în condiţiile în care aceeaşi marcă poate fi găsită în supermarketuri la preţul de 10 lei.

Murături şi „semipreparate“

La mare căutare în apropierea sărbătorilor sunt şi murăturile, care să desăvârşească masa de Paşte. Anul acesta, cel mai bine s-au vândut castraveţii muraţi. Cel mai mic borcan scos pe piaţă, de 370 de grame, costă trei lei, pe când cel mai mare, de 4,2 litri costă 16 lei.

Pentru că mulţi clujeni caută mai ales produse de post, în această perioadă, la târg se găsesc şi băuturi vegetale făcute din grâu, migdale, orez, smântână de orez, din grâu sau ovăz. „La adulţi, calciul de mult mai uşor asimilabil din sursă vegetală, decât animale“, ne lămureşte Roxana Pencea, tot de la Coşul Verde.

La capitolul produse noi, se găsesc amestecuri  numai bune de pus în tigaie sau în oală, fără să mai fie nevoie să adăugaţi nimic. De exemplu, sunt de vânzare amestecuri de orez cu spanac deshidratat şi usturoi, într-un pliculeţ care ajunge pentru patru porţii.

O altă combinaţie „semipreparată“ este de orez cu roşii sau orez cu fructe, numai bun de fiert în lapte. Nu lipseşte de la târg nici pâinea din fibre, necoaptă sau biscuţii cu legume.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite