Manager de localuri de pe băncile facultăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Covaliu administrează, deja, al doilea club studenţesc din Cluj-Napoca, după ce anul trecut, în timpul facultăţii, a promovat pentru prima dată un local destinat tinerilor.

Amenajarea şi promovarea Funky Bar, cel mai nou local de pe strada Piezişa, „staţiunea” studenţească din campusul Hasdeu, îi aparţin lui Constantin (23 de ani), care a avut cele mai ”trăznite” idei de a aduce barul în atenţia petrecăreţilor.

Pentru a găsi cea mai bună idee de amenajare a noului local, Constantin, alături de proprietarul Funky Bar, Cătălin Lungu, a organizat un concurs de idei pentru studenţi, care au fost invitaţi să trimită sugestiile lor de design pe un site web, intitulat „Fă-ţi un bar pe gustul tău”.

Din zecile de proiecte trimise, două tinere, studente la arhitectură, au câştigat şi au avut şansa de a amenaja noul local.

De atunci, tânărul, absolvent anul trecut al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, a reuşit să formeze o clientelă importantă, prin concursuri de Monopoly sau cafea oferită gratuit celor care îşi scriu jurnalele online din localul lor. De asemenea, aseară, a avut loc o petrecere cu scenă deschisă, demarată tot la iniţiativa sa: oricine putea să preia microfonul, să cânte ori să spună bancuri.

”De acum doi ani organizez petreceri. Am fost şi MC, şi DJ, dar în ultimul timp mă ocup de localuri. Până în iarnă am administrat Campus Pub, de pe strada Clinicilor, iar din februarie şi până acum am pus bazele Funky Bar. M-am cunoscut cu proprietarul localului la o bere”, îşi aminteşte Constantin.

Manager cu diplomă

E nefumător, deşi lucrează în localuri de peste doi ani. În schimb are simţul umorului foarte bine dezvoltat şi poartă mereu zâmbetul pe buze. Constantin Covaliu este masterand la Managementul Dezvoltării Afacerilor din cadrul aceleiaşi facultăţi şi spune că, cel puţin pentru următorii ani, asta vrea să facă. ”Vreau să cresc în domeniu destul de mult. Pe lângă administrarea localului sunt şi barman, în primul rând câştig mai mult, în al doilea rând, vreau şi să învăţ ce se serveşte într-un local”, ne-a spus acesta.

Născut în Botoşani, Constantin a fost impresionat încă din prima sa zi de mediul studenţesc clujean şi, de când a început să administreze localuri ori să organizeze evenimente, a pus accent pe studenţi. ”Studenţii nu sunt exploataţi destul dar, mai ales, nu au pârghiile necesare pentru a se afirma”, crede Constantin.

În ultimii ani şi-a făcut sute de prieteni în Cluj-Napoca, oraş pe care l-a luat la pas în urmă cu şase ani. Din toamnă, acesta va realiza şi o emisiune pe un post local de televiziune, dedicată studenţilor.

Cum ţi s-a părut Clujul când ai venit aici?

Am rămas impresionat de mediul studenţesc. Am rămas şocat mai ales atunci când am intrat într-un magazin, am cumpărat ceva şi mi s-a mulţumit. Eram obişnuit ca clientul să mulţumească.

Ce faci când nu eşti în local? Ce hobby-uri ai?
Colecţionez cutii de chibrituri. Am, cred, peste 40. Aduse din hoteluri precum Hilton, deci nu orice cutii de chibrituri pe care le primeşti în magazine.

Ce-i place
”Îmi place să cunosc oameni noi şi aşa-zisa mişcare studenţească din Cluj. Sunt foarte atras de călătorii, deşi nu reuşesc să mă aventurez foarte mult. Pentru mine e plăcut şi să călătoresc până acasă”, ne-a spus acesta.

Ce nu-i place
Constantin a rămas relativ şocat atunci când a auzit prima dată de ”cearta” dintre români şi maghiari, dusă de ani buni în Ardeal. ”Nu-mi place că lumea se ceartă din asemenea motive şi se etichetează în acest fel. Nu cred că va dispărea nicăieri Ardealul mâine”, a spus acesta zâmbind.

Profil
Născut în 19 octombrie 1986, la Botoşani
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, UBB
Profesie: economist
Stare civilă: necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite