Mama tânărului condamnat pentru jaful de la BT, condamnată pentru mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă
Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă

Dana Hosu, mama tânărului condamnat pentru jaful de la o filială din Cluj-Napoca a Băncii Transilvania, a fost condamnată, marţi, alături de alte două persoane, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru mărturie mincinoasă.

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat, marţi, asupra recursurilor făcute în dosarul în care Tribunalul Cluj i-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe Dana Hosu, pe cumnata acesteia, Viorica Rostaş, şi pe soţul celei din urmă, Victor Rostaş, pentru mărturie mincinoasă, după ce, în timpul audierilor în cazul atacului asupra Bancii Transilvania, i-au oferit alibiuri lui Dan Andrei Hosu, informează Mediafax.

Instanţa a respins atât recursul procurorilor, cât şi al celor trei inculpaţi, astfel că sentinţa Tribunalului Cluj din 20 iunie 2011 rămâne definitivă.

În 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca a fost jefuită, iar hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Presupuşii autori ai jafului au fost prinşi, în 19 ianuarie 2010, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale IPJ Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi în aceeaşi zi şi ulterior arestaţi, ei fiind trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, pentru tâlhărie.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Cluj, ultimul termen având loc în 27 februarie. În 13 martie, Andrei Hosu a fost condamnat la 17 ani de închisoare cu executare, iar Bogdan Baciu a fost achitat, sentinţa Tribunalului Cluj nefiind definitivă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite