Mâine sună clopoţelul. Aproximativ 17% dintre şcolile din Cluj nu au autorizaţie de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zi de şcoală
Prima zi de şcoală

Circa 92.000 de elevi încep mâine şcoala la Cluj. Probleme sunt la doar 17% dintre clădirile unor şcoli din mediul rural, probleme care nu se vor rezolva decât după investiţii mari în acele localităţi.

Cu o zi înainte de începerea anului şcolar 2012-2013, doar 17% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Cluj nu sunt autorizate din punct de vedere sanitar să înceapă cursurile. Lucrurile stau mult mai bine în ceea ce priveşte dotarea şcolilor cu mobilier pentru clasa zero.

Problemele legate de autorizare sunt la unele imobile ale unor şcoli din mediul rural. „Acestea nici nu se vor rezolva decât după investiţii mari. Este vorba de şcoli din localităţi care nu au introdusă canalizarea", afirmă inspectorul şcolar general din Cluj, profesorul Valentin Cuibus.

În judeţul Cluj, aproximativ 92.000 de elevi încep mâine, 17 septembrie, şcoala. Dintre aceştia, 3.998 intră în clasa pregătitoare, clasă care, potrivit inspectorului Cuibus, poate începe fără nicio problemă. În ce priveşte mobilierul pentru clasa zero, şcolile, care au în structură această formă pregătitoare de învăţământ, toate şi-au dotat  sălile de clase cu mobilierul finanţat din bugetul Ministerului Educaţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite