Mai puţini clujeni muşcaţi de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele două luni ale anului, numărul persoanelor muşcate de câini a scăzut de şase ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

La Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat, în ianuarie şi februarie, pentru vaccinurile necesare în cazul muşcăturilor de câini (antitetanos, antirabic etc.) 22 de persoane, de şase ori mai puţine decât în aceeaşi perioadă din 2010. „Nu ştiu care e motivul, dar numărul cazurilor a scăzut dramatic faţă de anul trecut, când veneau la noi cel puţin două persoane muşcate de câini pe zi“, spune Mihaela Lupşe, director medical al spitalului. Tratamentul în cazul unei muşcături costă aproximativ 300 de lei de persoană, dar este suportat de la buget.

Medicul Cristian Pop, de la adăpostul pentru câini al Regiei Autonome a Domeniului Public, crede că o posibilă explicaţie ar fi împuţinarea numărului maidanezilor din Cluj-Napoca. Astfel, numai prin stabilimentul pe care-l conduce au fost daţi spre adopţie anul trecut 200 de câini, faţă de maxim 130-140 în anii trecuţi. În plus, la Cluj a avut loc, în vară, o amplă acţiune de sterilizare a câinilor comunitari în timpul căreia au fost sterilizaţi, în doar 4 zile, 362 de maidanezi. Conform datelor deţinute de Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, pe străzile din Cluj-Napoca sunt între 300 şi 400 de câini comunitari.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite