(VIDEO) Acţiune de amploare a poliţiştilor clujeni la finalul campaniei „Siguranţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii clujeni au ieşit pe străzi, zilele trecute, în număr mai mare decât de obicei, în cadrul unor acţiuni de creştere a gradului de siguranţă publică.

„Acţiunile iniţiate în această perioadă au avut ca obiectiv prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, (...) identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei”, se arată într-un comunicat al inspectoratului judeţean de poliţie.

Pe toată durata acţiunilor, au fost mobilizaţi 1.103 de lucrători, din care 362 poliţişti de ordine publică, 214 poliţişti rutieri şi 200 investigaţii criminale.

„Zilnic, dispozitivul de siguranţă publică realizat la nivelul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca a fost suplimentat cu câte 36 poliţişti (ordine publică şi poliţie rutieră) împreună cu delegaţi de la IPJ Alba, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş”, mai precizează sursa citată.
 
Potrivit datelor oficiale, în perioada respectivă (13 – 15 octombrie), în urma acţiunilor desfăşurate a scăzut cu aproximativ 43% numărul de accidente şi cu 50 % numărul victimelor accidentelor rutiere.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.823 de amenzi în valoare totală de aproape 250.000 lei, fiind confiscate bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei.

„Pentru abaterile săvârşite, unui număr de 68 de conducători de autovehicule le-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, iar 50 certificate de înmatriculare au fost ridicate de poliţiştii rutieri, pentru nereguli tehnice constatate”, se mai precizează în comunicatul de presă amintit.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite