Maghiari din partidul Jobbik au depus o coroană cu panglică de doliu la statuia lui Matia Corvin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 15 maghiari din partidul Jobbik au depus, astăzi, o coroană cu panglică de doliu la statuia lui Matia Corvin.
Aproximativ 15 maghiari din partidul Jobbik au depus, astăzi, o coroană cu panglică de doliu la statuia lui Matia Corvin.

Mai mulţi membri ai partidului ungar Jobbik au depus, vineri, coroane de flori la statuia lui Matia Corvin din Cluj-Napoca, printre care una cu panglică de doliu, şi au intonat cântece despre Ungaria Mare în centrul municipiului.

Reprezentanţii partidului au ajuns, vineri după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, purtând steaguri cu însemnele formaţiunii, şi au depus trei coroane de flori la statuia lui Matia Corvin, printre care şi una cu o panglică de doliu pe care scria „Dreptate pentru maghiari". Ei au intonat un cântec religios cu versuri despre Ungaria Mare.

Reprezentanţii Jobbik s-au rugat în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail" din Cluj-Napoca şi au declarat, la ieşire, că se îndreaptă spre Şumuleu Ciuc, unde vor participa la o manifestare de Rusalii. „Se merge la Şumuleu, la sărbătoare, şi am depus şi coroane la statuia lui Matia Corvin. Am intonat o strofă dintr-un crez care spune «Crede în valorile patriei şi în Ungaria». Face referire la Ungaria Mare, chiar dacă nu direct", a afirmat unul dintre membrii grupului.

Şeful Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, comisarul şef Marcel Bonţidean, a declarat corespondentului Mediafax că membrii grupului au fost legitimaţi şi că urmează să se verifice dacă au încălcat legea şi ce măsuri se vor lua împotriva lor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite