Magazin Tommy Hilfiger la Cluj din aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul magazin din Transilvania al brandului de fashion Tommy Hilfiger va fi deschis în cursul lunii aprilie la Iulius Mall Cluj. Situat la parter, magazinul va avea o suprafaţă de 150 mp.

Marca premium de fashion Tommy Hilfiger a semnat un parteneriat cu Iulius Group şi în afară de magazinul de la Cluj va mai deschide unul în Iaşi, la Palas Mall, pe o suprafaţă de 190 de mp.
Năcut într-o familie cu opt copii, Hilfiger a început să lucreze în retail la 18 ani. La un moment dat a avut o ideea de afaceri: a cumpărat jeansi din New York şi, după ce i-a personalizat, i-a revândut într-un magazin din oraşul său natal, Elmira. Ideea s-a dovedit a fi de success, astfel că în scurt timp şi-a deschis propriul magazin, numit „The People's Place“, care în scurt timp a devenit preferatul elevilor de liceu, pentru că aici erau organizate tot felul de concursuri şi party-uti cu DJ. După şapte ani, pe când Hilfiger avea 25 de ani, „The People's Place“ a falimentat. Asta nu l-a descurajat: în 1984 el a fondat corporaţia Tommy Hilfiger, cu sprijinul The Murjani Group,  care a fost listată în 1992, odată cu prima sa colecţie de haine pentru bărbaţi. În 1997, Hilfiger a fost numit designerul anului la capitlul modă pentru bărbaţi, iar în 2004, compania sa a ajuns la 5.400 de angajaţi şi venituri de peste 1,8 miliarde de dolari americani.

În 2005 CBS a lansat un realty show numit „The Cut“, care urmărea progresul a 16 concurenţi care luptau pentru postul de designer în compania lui Hilfiger, pe care la final l-a câştigat Chris Cortez.

Din cauza declinului vânzărilor, Tommy Hilfiger şi-a vândut în 2006 compania unui fond de investiţii, Apax Partners, pentru 1,6 miliarde de dolari. În martie 2010, proprietarul Calvin Klein, Phillips-Van Heusen, a cumpărat corporaţia Tommy Hilfiger pentru 3 miliarde de dolari.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite