Maeştrii şi ucenicii bronzului expun împreună (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

107 sculpturi în bronz realizate atât de artişti consacraţi, cât şi de studenţi din toată ţara pot fi văzute la Muzeul de Artă din Cluj, la prima bienală naţională de plastică mică organizată în România.

 „Cel mai interesant este faptul că aici expun şi profesorii, şi ucenicii lor, practic aceştia devenind prieteni”, a spus, ieri, criticul de artă Corneliu Antim la vernisarea expoziţiei. Bienala, intitulată „Vârsta de Bronz”, reuneşte 76 de artişti profesionişti, printre care studenţi, membri ai uniunilor de creaţie şi cadre didactice din mai multe universităţi din ţară.

La vernisajul care a avut loc ieri la Muzeul de Artă, cele cinci săli destinate expoziţiei au fost umplute până la refuz de amatori şi artişti mai puţin sau mai mult experimentaţi, în frunte cu preşedintele Universităţii de Artă şi Design (UAD), Ioan Zbârciu, decanul Facultăţii de Arte Plastice, Radu Moraru, iniţiatorul expoziţiei, dar şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Dumitru Şerban. Lucrările pot fi urmărite începând de astăzi şi până anul viitor, în data de 10 ianuarie.

„Expoziţia este excepţională“

Pasionaţii de sculptură în bronz prezenţi au asistat la un dialog între „greii” artei contemporane din ţară. Zbârciu a precizat că expoziţia reprezintă un moment educativ şi este cel mai bun lucru care se putea petrece în acest moment pentru UAD şi studenţii săi. În schimb, criticul de artă Corneliu Antim a considerat că evenimentul este mai mult decât atât. „Expoziţia este excepţională. Iată, sunt semne că arta va reprezenta umerii societăţii noastre indiferent de ce se va întâmpla de azi înainte”, a spus acesta.

Conform preşedintelui UAD, viitorul acestui domeniu în România nu este unul strălucit. „Există un dezinteres total pentru cultură în ţara noastră, când ne uităm că doar 0,19% din Produsul Intern Brut este alocat culturii”, a adăugat Zbârciu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite