Mădălina Iounuţ, majoreta de aur a Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai premiate majorete din Cluj, reuşind performanţe excepţionale pe plan european. A obţinut primul loc la proba duo pom-poni la Campionatul European de majorete senioare din Italia, în 2007, iar apoi practic s-a abonat la prima treaptă a podiumului.Acum, este instructor de majorete şi îşi doreşte ca micuţele să-i calce pe urme.


Oricine ştie că majoretele sunt fete frumoase, cu ţinută şi mişcări elegante, care dansează după o coregrafie impusă sau improvizată, într-un ritm antrenant, susţinut de o coloană sonoră şi o vestimentaţie deosebită. Mădălina Iounuţ şi-a descoperit pasiunea pentru dans la vârsta de şapte ani, când părinţii au înscris-o într-un club de dans sportiv, unde a continuat până la 12 ani. Îi plăceau stilurile variate de dans şi costumele, dar nu agrea concurenţa acerbă dintre ea şi colegele ei, motiv pentru care s-a înscris în echipa de majorete Madness UMF.
„Majoretele îmbină perfect pasiunea mea pentru dans şi munca în echipă. Nu pot spune că de mică am vrut să devin majoretă, dar voiam să dansez pe scenă. Faptul că am avut ocazia să devin majoretă a fost o experienţă care m-a ajutat să mă formez atât fizic, cât şi psihic şi, totodată, să devin persoana care sunt acum“, spune Mădălina.

Multiplă campioană naţională

Prima participare la un concurs a Mădălinei în cadrul echipei de majorete a fost la Campionatul European de la Bratislava, în 2003. Apoi, a obţinut primul loc la proba duo pom-poni la Campionatul European de majorete senioare din Italia, în 2007, iar apoi practic s-a abonat la prima treaptă a podiumului. A câştigat atât Campionatul Naţional, cât şi mai multe titluri europene, devenind una dintre cele mai premiate sportive din Cluj.
„În sportul acesta există două stiluri: european şi american. Cel din urmă este numit şi «Cheerleaders» şi este cel mai popular din cauza mediatizării de care are parte. Noi însă am adoptat stilul european, care este de fapt cel tradiţional. Coregrafiile sunt executate pe muzică de fanfară, live sau playback, şi este o regulă  foarte importantă pentru participările la competiţii, dar pentru spectacolele pe care le avem în afara competiţiilor ne abatem de la aceasta“, spune Mădălina. 

Instructor de majorete
Performanţele sportive au recomandat-o spre cariera de instructor de majorete. Împreună cu Andreea Popa, colega ei, a obţinut atestatul de instructor de majorete, în urma unui seminar organizat de Asociaţia de Majorete din România. Acum, cele două pregătesc grupa de cadete şi de junioare a Colegiului Naţional „George Coşbuc“. Echipa se numeşte G.C. Rhythm şi a participat deja la numeroase competiţii naţionale şi europene. În 2009, cadetele au obţinut locul I la Campionatul Naţional de Majorete desfăşurat la Târgovişte, iar apoi cel mai bun loc pentru o echipă din România la Campionatul European din Franţa . „Ne face amândurora plăcere să desfăşurăm această activitate şi să le dăm şansa şi altor fete să facă acest sport care nouă ne este foarte drag“, încheie Mădălina.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite