Cluj: Mădălina Rusu creează felicitări artistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistent universitar la Catedra de Matematică şi Informatică a Facultăţii de Farmacie, clujeanca transformă hârtia în artă.

Absolventă de Informatică, Mădălina a rezistat un an şi jumătate în programare şi s-a îndreptat către catedră. „M-a deranjat stresul pe care îl ai ca şi programator, primeam de lucru joi şi trebuia să fie gata vineri seara”, povesteşte Mădălina. În 2003 s-a alăturat Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”, ca preparator la Catedra de Matematică şi Informatică a Facultăţii de Farmacie.

În cadrul unui master de „Informatică medicală”, şi-a petrecut şase luni cu o bursă la University of Central Lancashire din Marea Britanie. Aici o cunoaşte întâmplător pe Rachel Shepherd, care făcea din pasiune felicitări manual. „Mi s-a părut foarte interesant, am venit acasă cu o ştampilă cu o văcuţă cu flori şi cu perforatorul de fluturaşi”, povesteşte Mădălina Rusu.

A început cu felicitări pentru cunoscuți

Primele felicitări manuale pe care le-a făcut au fost pentru cunoscuți, pe care le-a trimis de Crăciun. „Toată lumea a fost încântată aşa că am repetat şi de Paşte şi de zile de naştere, iar o prietenă m-a rugat să-i fac pentru nuntă cartonașele de plasament și felicitările de mulțumire pentru invitaţi”, povesteşte Mădălina. A participat şi ea la nuntă şi îşi aduce aminte că a fost încântată văzând că lumea le admiră. „A fost o experienţă simpatică pentru că fiindu-mi prietenă, am putut să discut în detaliu ce-i place şi ce nu. În fond, asta îmi place, să fac la comandă lucrurile”, spune Mădălina.

„Mânuţe pricepute” la grădiniţă

De când a lucrat ca şi lider de grup cu cercetaşii, a plănuit să scrie o carte cu activităţi pentru copii. „Tot n-am avut ocazia, materiale am foarte multe şi ne-am gândit că am putea face activităţile la grădiniţă cu copiii. Ştiam că vreau să lucrez cu copii şi acum avem la grădiniţa Heidi o oră săptămânală de «Mânuţe pricepute» în care încerc să îi expun la diferite medii de artă, la pictură, la colaje, la lipit, la modelat şi fac jucării pe care copii le iau cu ei acasă”, povesteşte Mădălina.

S-a lansat pe internet

După ce s-a născut fetiţa Mădălinei, şi-a întrerupt activităţile de lucru manual din lipsă de timp şi spaţiu. După ce fetiţa sa a mers la creşă, în toamna anului trecut a primit un spaţiu pentru micuţul ei atelier la Grădiniţa Heidi. A început cu o colecţie de 80 de modele de felicitări pentru Crăciun, pe care a lansat-o şi pe internet, pe adresa www.artistice.ro. „Nu aveam stoc pentru niciuna şi când am primit o comandă din partea unei firme mi s-a părut foarte greu şi mi-am luat ajutor o prietenă”, povesteşte clujeanca. În aprilie a participat la un târg de nunţi, iar în urma contactelor de acolo, au urmat trei comenzi pentru invitaţii de nuntă.

De unde vă cumpăraţi materialele ?
Cartonul îl cumpăr de la o firmă din Cluj, însă alte materiale sunt greu de găsit la noi. Le cumpăr din Ungaria, Franţa sau Anglia. Chiar acum este soţul plecat la Londra şi i-am dat o listă de cumpărături.

Vă gândiţi că poate deveni o afacere ?
Mi-am propus să testez până anul viitor, să mai treacă încă un Crăciun şi în primăvară să iau o decizie dacă merge ca şi mică afacere sau nu. Nu mă aşteptam la vânzări de mii de bucăţi de la început, dar răspunsurile sunt pozitive de la tot mai mulţi.


Ce-i place
Mădălinei Rusu îi plac copiii şi cărţile. „Îmi place să citesc foarte mult şi îmi place să dansez”, spune Mădălina. Îi place să personalizeze fiecare felicitare sau invitaţie de nuntă după persoana pentru care o face.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii aroganţi care îşi dau cu părerea fără să ştie ce vorbesc, care critică totul fără să întrebe ce şi cum. Nu-mi place minciuna şi oamenii care mint ca să iasă în faţă. Nu pot să-i înţeleg”, spune Mădălina.


Profil
Năcută: La 23 aprilie 1978, în Cluj-Napoca
Studii: Doctorand, Facultatea de Matematică-Informatică
Experienţă: Asistent universitar, Facultatea de Farmacie
Familie: Căsătorită, are o fată

Vezi ce crede despre Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite