Cluj: Blues-ul din Madagascar ajunge la Cluj !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două ore, clujenii vor avea parte de un regal de blues, mâine seară, la Casa de Cultură a Studenţilor, susţinut de formaţia Mikea.

Blues-ul autentic din Sudul Madagascarului va putea fi ascultat, la Cluj-Napoca, mâine seară, de la ora 20.00. Formaţia Mikea va susţine un concert pentru prima dată pe meleaguri transilvănene.
Mikea a fost creat în 2003 de către Théo Rakotovao, originar din Masikoro (sud-vestul Madagascarului). Cunoscând un succes din ce în ce mai mare, acest grup îşi extrage inspiraţia muzicală în Beko, blues-ul autentic din Sudul Madagascarului.

În marea diversitate de stiluri muzicale din Madagascar, Beko este acela care descrie cel mai bine nostalgia şi miile de probleme ale vieţii cotidiene de acolo. Astfel Mikea descrie aceste sate care riscă să fie părăsite, din cauză că defrişările au declanşat spirala degradării mediului, sau pentru ca « dahalo », grupuri de tâlhari atacă gospodăriile şi fură animalele, semănând teroarea în sate.

Mikea spune şi poveşti despre dragoste şi dezamăgire, despre tinerii săraci care nu au curajul de a face curte fetelor în zilele de târg. Dincolo de interesul muzical, grupul şi liderul său au atras atenţia publicului asupra unei regiuni şi a unui popor a cărui cultură, profund legată de pădure, este în prezent ameninţată cu dispariţia.

Deseori, Beko se cântă acapella, lăsând loc calităţilor vocale şi interpretării cântăreţului. Orchestraţia pieselor Mikea a fost gândită pentru ca notele de chitară şi percuţia să formeze doar pânza colorată pe care se aşterne vocea lui Théo Rakotovao, caldă şi puternică, capabilă de a urca cu uşurinţă în octave.
Dincolo de interesul muzical, grupul şi liderul său au atras atenţia publicului asupra unei regiuni şi a unui popor a cărui cultură, profund legată de pădure, este în prezent ameninţată cu dispariţia.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite