MAGNIFIC Show aerian româno-ungar în Dubai Vezi cum au impresionat piloţii noştri Orientul Mijlociu (FOTO VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei piloţi experimentaţi în acrobaţii aeriene, dintre care unul clujean, au brăzdat cerul Dubaiului timp de două săptămâni. Piloţii au fost cei care au asigurat partea de spectacol a evenimentului Dubai International Parachuting Championship and Gulf Cup 2011, desfăşurat în perioada 7-16 ianuarie.

VEZI AICI O GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ

Citește aici povestea orădeanului care a reprezentat America la CAMPIONATUL INTERNAȚIONAL DE PARAȘUTISM desfășurat la Dubai săptămâna trecută

Acrobaţii printre zgârie-norii Dubaiului, super poze realizate de clujeanul Bogdan Pop, unul din cei mai buni fotografi de avioane din ţară şi amintiri de neuitat sunt lucrurile de care s-au bucurat şi cu care au revenit acasă, ieri, Attila Goger, pilotul clujean membru al „Hawks of Romania”, echipa de demonstraţie a aviaţiei sportive româneşti, Laci Ferencz şi pilotul de orgine maghiară Zoltan Veres, unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi acrobaţi din lume, deţinător al unui record mondial. Ei au avut ocazia chiar să „îl plimbe“ cu un biplan pe prinţul Dubaiului, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid al Maktoum.

image

Show de zile mari

„A fost marcant pentru mine şi restul echipei decorul oferit de Dubai şi apoi de antrenamentul deosebit de noapte făcut de Veres Zoltan“, povesteşte Bogdan Pop. Piloţii au reprezentat România şi Ungaria cum nu se putea mai bine: în timpul acrobaţiilor făcute noaptea au impresionat prin decorarea unui avion cu leduri, iar peste zi, demonstraţiile au lăsat gură-cască participanţii - zboruri de formaţie şi sincron. Decolările şi aterizările se făceau de pe un aerodrom realizat din iarbă artificială, la marginea Dubaiului, astfel încât imaginile surprinse formau un decor impresionant, cu zgârie-norii văzuţi pe fundal. Echipa lor a fost cazată la un hotel de lux din Dubai, unde au beneficiat de ultra-condiţii.

image

Încheierea a fost cea mai spectaculoasă, printr-un solo realizat de Zoltan Veres cu un avion MXS, dar mai ales zborul realizat de acesta alături de clujeanul Attila Goger, care au „jucat o piesă de teatru“ cu avioanele deasupra tribunei oficiale.

Fotografii magnifice

Bogdan Pop a avut ocazia să surprindă ilustratele anului nu doar de la sol, ci şi din aer. Tânărul a zburat într-un elicopter într-o zi, pentru a surprinde fotografii aer-aer cu piloţii Attila Goger şi Zoltan Veres. Într-o altă zi a zburat cu un avion, cu uşa deschisă, din acelaşi motiv. „Sunt super entuziasmat de poze şi de senzaţiile de zbor în avionul Pilatus cu uşa deschisă deasupra Dubaiului“, a spus acesta. „După reacţii, felicitări de la participanţi şi oficiali consider că a fost un succes deplin tot ansamblul de exerciţii din aceste zile, cu accent pe deschiderea şi inchiderea competitiei“, completează fotograful.

image

Echipa a avut parte şi de o zi liberă, în care au vizitat capitala Abu Dhabi, iar spre final au avut ocazia de a urca în cea mai mare construcţie de pe planetă, turnul Burj Khalifa, care are 828 de metri înălţime.

Pe forumul fotografilor de avioane, rospotters.ro, unde Bogdan a urcat o serie de fotografii, utilizatorii au rămas mai mult decât impresionaţi. Codruţ, unul dintre aceştia, spune că „dacă e ceva care mă bucură mai mult decât imaginile aşezate pe prima pagină este gândul că prietenii noştri fac ce am văzut în acele imagini. Profesionişti cap-coadă, oamenii sunt cartea de vizită a aviaţiei din cele două tari (România şi Ungaria, nr)“, a spus el.

Puteţi urmări mai multe imagini pe rospotters.ro

Filmuleţe oficiale:

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite