Cluj: Luptă pentru viaţa unui copil de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Luptă pentru viaţa unui copil de trei zile
Cluj: Luptă pentru viaţa unui copil de trei zile

Medicii clujeni încearcă să salveze viaţa unui nou-născut, transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD de la Bistriţa. Micuţul suferă de o malformaţie a tubului digestiv.

UPDATE:
Noul născut se află la Terapie Intensivă, şi este pregătit pentru operaţie, ce va fi efectuată zilele următoare, potrivit profesorului Ioan Figan, managerul Spitalului Clinic de Copii Cluj. "A fost văzut de medicul specialist, şi diagnosticat cu acrezie de esofag. Asta înseamnă că alimentele nu trec din esofag în stomac, ci se duc pe alte căi", a explicat medicul.

Un copil de numai trei zile din Bistriţa a fost transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la Cluj, iar medicii încearcă să îl salveze în aceste momente. Micuţul a fost transportat la secţia de Urgenţă a Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Nou-născutul se afla în insuficienţă respiratorie în momentul în care a fost preluat de elicopterul SMURD, de pe  stadionul colegiului Liviu Rebreanu din Bistriţa, după care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Cluj. De aici, un echipaj SMURD l-a transportat la Chirurgie Infantilă.

"Copilul a fost născut prematur, avea 1,700 de grame. S-a născut cu o malformaţie de tub digestiv, pentru care trebuie operat. În plus, plămânii lui nu sunt bine dezvoltaţi. Pronosticul este rezervat",  a declarat medicul Mircea Gelu Buta,directorul Spitalului Judeţean Bistriţa - Năsăud.  De aceeaşi părere este şi medicul clujean Nicolae Moldovan coordonatorul SMURD Cluj, care l-a transportat pe micuţ de la Aeroport la spital. "Este prematur să ne pronunţăm dacă va supravieţui", a conchis Moldovan.

Vom reveni cu amănunte!

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image



Adevarul Cluj | Create Your Badge

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite