FOTO Lume puţină la Târgul „Produs de Cluj“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nici spectacolele de folclor de la Târgul „Produs de Cluj“ nu au atras mulţi clujeni
Nici spectacolele de folclor de la Târgul „Produs de Cluj“ nu au atras mulţi clujeni

Clujenii nu s-au înghesuit să meargă la târgul de Paşte organizat de Asociaţia „Produs de Cluj" în parcarea hipermarketului Cora, iar cei care au mers au preferat să admire standurile decât să cumpere. Târgul e deschis şi azi, până la ora 21.00.

Pentru cei care vor să cumpere produse tradiţionale, la preţ de producător, o pot face şi azi, până la ora 21.00 la Târgul de Paşte organizat de Asociaţia „Produs de Cluj", în parcarea hipermarketului de la Cora. Cei circa 120 de participanţi au expus pe standuri o ofertă bogată: de la mâncare până la produse de decor. Carnea de miel tăiat s-a vândut cu 25-30 de lei kg, caşul - la 30 lei kg, urda - la 25 de lei kg, slănina - la 25 de lei kg, telemeaua - între 15 şi 25 de lei kg.

Ce puteţi cumpăra de la Târgul de Paşte  „Produs de Cluj“

Click pe imagini pentru a vedea ce puteţi cumpăra la târg şi la ce preţuri

Nu au lipsit cartofi de Râşca care s-au vândut şi la 70 de bani kg şi la 1 leu kg, respectiv ceapă - 5 lei un săculeţ de 4 kilograme. Vinul alb s-a vândut la 6 lei litrul, iar cel roşu - la 7 lei litrul.

Ouă decorate cu personaje de desen animat

Artizanii populari au expus obiecte de decor - de la cusători, tablouri din piele, linguri de lemn sculptate, ouă din lemn cu personaje de desen animat (20 de lei), ouă din lemn frumos pictate, pietre pictate cu flori (30 de lei), felicitări de Paşte (6 lei), costume populare, genţi şi rucsacuri din piele,miere, sirop din fructe de pădure etc. „Soţul meu face în fiecare an ouă din lemn cu diferite modele. Anul acesta a sculptat pe ele personaje de desen animat precum Tweety şi un struţ. E membru în Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni de doi ani, dar sculptează lemnul de o viaţă", spune Iulia Morar, artizan popular, care, ieri vindea, la un stand de la târg, creaţiile soţului său.

„Vânzările au fost foarte slabe. Lumea doar se uită. Nu cumpără“, afirmă artistul plastic clujean Marinela Grindeanu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite