VIDEO Lume puţină în a doua seară a Balului Operei din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A doua zi a Balului Operei Cluj 2012
A doua zi a Balului Operei Cluj 2012

Balul Operei a continuat duminică seara cu Gala Laureaţilor, un spectacol dedicat laureaţilor premiilor Lya Hubic, Mecena, Emblemă de Cluj şi Seniorii Cetăţii.

A doua seară a Balului Operei, ediţia 2012, le-a oferit clujenilor un concert susţinut de renumitul violonist Gabriel Croitoru. Acesta a cântat la vioara Guarnieri numită „Catedrala", vioară ce i-a aparţinut lui George Enescu.

A doua zi a Balului Operei Cluj 2012

Imagini din timpul celei de-a doua zile a Balului Operei

Spectacolul a început cu o întârziere de jumătate de oră şi a fost prezentat doar de Rareş Bogdan deoarece partenera sa de ieri, Melania Medeleanu, s-a întors la Bucureşti întrucât avea emisiune. Faţă de ziua de ieri, când pe covorul roşu au călcat personalităţi ale Clujului şi au ocupat toate locurile în loje şi în sală, duminică seara aproape jumătate dintre locuri erau goale.

Înainte de a răsuna acordurile viorii lui Enescu, pe scenă a urcat Adriana Irimieş ce a cântat o priceasnă (cântare bisericească) acompaniată de tineri teologi. „Unii colecţionează timbre, doamna Adriana Irimieş colecţionează obiecte de mobilier tradiţional. Face asta de peste 20 de ani", spune Rareş Bogdan.

Stradivarius şi Guarnieri au umplut până la refuz Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj

Vezi aici personalităţile Clujului, premiate la Balul Operei din 2012

A urmat apoi momentul cel mai aşteptat al serii: concertul lui Gabriel Croitoru. Acesta a dat, încă o dată, viaţă viorii Guarnieri care i-a încântat pe clujeni. Spectacolul s-a încheiat puţin după ora 19.00. Clujenii au mai putut să asculte „Catedrala“ lui Gabriel Croitoru în toamna anului trecut în cadrul Festivalului Internaţional „Toamna Muzicală Clujeană". Momentul de atunci a fost unul deosebit întrucât Gabriel Croitoru şi a sa vioară s-a „duelat" cu Liviu Prunaru ce a cântat pe o vioară Stradivarius.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite