FOTO Lucrările la polivalenta de 50 de milioane de lei din Cluj au început cu o pauză (VIDEO PROIECT)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni nu lucra în această dimineaţă pe şantierul de 51 de milioane de lei. Primarul Sorin Apostu a anunţat, weekendul trecut, că lucrările la noua sală polivalentă de lângă stadion vor demara astăzi. În jurul orei 11.00 nu putea fi zărit, însă, la faţa locului niciun muncitor.

Dacă acum o lună, la semnarea contractului de 51 de milioane de lei (fără TVA) cu firma CON-A, primarul anunţa că termenul de finalizare al sălii polivalente este de trei ani, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Sorin Apostu a spus că lucrările vor începe astăzi şi sala va fi în picioare şi chiar deschisă publicului în luna mai a anului viitor, adică în mai puţin de un an.

Lunea nici iarba nu creşte

Cu toate acestea, nimeni nu s-a grăbit astăzi să înceapă lucrările. Pe şantier, în jurul orei 11.00, nu se afla niciun muncitor, singura persoană care a putut fi găsită la faţa locului fiind paznicul. Acesta a declarat că nu a lucrat nimeni toată ziua, iar pe reprezentanţii companiei CON-A nu i-a putut contacta, fiind într-o şedinţă-maraton.

Nici până la închiderea ediţiei reprezentanţii CON-A nu au putut fi contactaţi, însă purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu, a venit cu o explicaţie: platoul pe care urmează să înceapă săpăturile e acoperit de o movilă de pământ, necesar lucrărilor la stadion, aflat chiar lângă şantierul polivalentei. „Săpăturile vor începe după ce pământul va fi mutat din zonă, dar săptămâna aceasta se va lucra deja la fundaţia sălii polivalente“, a spus Buzatu.

Sală de 51 de milioane de lei

Noua sală polivalentă, cu o capacitate de peste 7.000 de locuri va dispune de subsol, parter şi trei etaje, cu anexe sportive şi tehnice aferente. În proiect e prevăzut un teren de joc ce poate fi extins prin gradene retractabile, pentru a permite practicarea mai multor sporturi.

Sala, în care municipalitatea va investi momentan, potrivit proiectului, 51 de milioane de lei, bani proveniţi de la Guvern, va fi construită la standarde internaţionale. Lucrarea va beneficia de panouri solare, sisteme de colectare a apei pluviale şi sisteme inteligente de iluminat, astfel încât costurile de întreţinere vor fi mici, iar oraşul mai puţin poluat, au declarat arhitecţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite