Lucrările la noua pistă de 3.500 de metri a aeroportului din Cluj-Napoca ar putea începe în aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima fază, vor fi realizaţi primii 2100 de metri, urmând ca în a doua etapă să fie extinsă pista până la 3500 de metri. Costurile pentru primul tronson sunt estimate la 37 de milioane de lei. Prima etapă a investiţiei va fi suportată din bugetul propriu al judeţului.

"Am decis să construim pista de 3.500 de metri prin licitaţie şi să suportăm costurile din bugetul judeţului. Vom începe cu prima etapă, de 2.100 de metri din cei 3.500 de metri, şi sperăm ca lucrările să înceapă în luna aprilie. Durata de execuţie a primei etape va fi de 12 luni, după care vom continua cu etapa a doua, până la 3.500 de metri. Noua pistă va permite aterizarea avioanelor de tip cargo, ceea ce este foarte bine pentru economia judeţului", a declarat Alin Tişe.

Potrivit acestuia, investiţia va însemna un efort financiar de aproximativ 6-7 milioane de euro pe an, iar plata se va face în 36 de luni.

Şeful CJ Cluj a precizat că noua pistă de 2.100 de metri va funcţiona în paralel cu actuala pistă, avantajul fiind că pe aceasta se va putea zbura fără întreruperi în cazul în care se vor face lucrări de reparaţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite