Lucrările la Autostrada Transilvania, la un pas de a fi reluate. Peste 35 de milioane de euro au fost alocate pentru 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Mircia Giurgiu, propus pentru excludere din PDL, a cerut astăzi Guvernului reluarea de urgenţă a lucrărilor la Autostrada Transilvania, în condiţiile în care în bugetul de stat sunt prevăzuţi pentru acest obiectiv, în anul 2011, peste 35 de milioane de euro.

Deputatul Mircia Giurgiu a solicitat un răspuns oficial din partea Ministerului Transporturilor cu privire la fondurile alocate pentru anul în curs pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. „Consider că promisiunile guvernanţilor trebuie să fie respectate. Încă în decembrie 2010 am primit asigurări că există fonduri pentru ca aceste lucrări să poată fi continuate. Acum, am primit şi un răspuns oficial de la minister. E vorba de 35,6 de milioane de euro", a declarat, pentru „Adevărul de Seară", Mircia Giurgiu.

Giurgiu crede că anul acesta ar fi posibilă finalizarea segmentului Gilău - Nădăşel, din judeţul Cluj. „Avem nevoie de această autostradă. Şi, în acelaşi timp, este vorba de locuri de muncă. În instanţă, sper ca sindicaliştii să câştige bătălia cu Bechtel, aşa ar fi normal", a arătat deputatul. Giurgiu a mai spus că luni, 18 aprilie, îi va cere ministrului Transporturilor să reia în regim de urgenţă lucrările la Autostrada Transilvania. „Există bani, ca atare lucrările pot fi reluate de îndată“, a spus Mircia Giurgiu.

Proiectul de construcţie a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov - Borş, a început în anul 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Lucrările la Autostrada Transilvania au fost întrerupte la începutul anului 2011, după ce compania americană Bechtel, constructorul autostrăzii, a iniţiat procedura de concediere colectivă a peste 700 de angajaţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite