Lucrări de refaţadizare de urgenţă la o clădire din centrul Clujului, după ce balconul acesteia a căzut pe patru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria începe lucrările de refaţadizare în urgenţă la clădirea istorică de pe str. Universtăţii nr. 1, după ce pe 13 septembrie un balcon al clădirii s-a desprins şi a căzut, lovind uşor doi copii şi două tinere. 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a dat ordinul de începere a lucrărilor de refacere a faţadei clădirii istorice de pe strada Universităţii nr. 1. Societatea care realizează lucrările este SC Canion SRL. Firma a fost aleasă de către asociaţia de proprietari, care a solicitat intrarea în programul de revitalizare a clădirilor din perimetrul de protecţie istorică al municipalităţii.

Valoarea lucrărilor se ridică la 585.481 de lei şi presupun lucrări de tencuieli, învelitoare, refacerea de ornamente, completare cu piatră şi zugrăveli. Totodată vor fi refăcute jgheaburile de colectare a apei pluviale, pentru a preîntâmpina pe viitor producerea de infiltraţii.

Clădirea se afă în acest moment într-o avansată stare de avarie, principalul motiv fiind întreţinerea defectuoasă a acesteia de către proprietari, fapt care a dus în ultimul an la desprinderea de bucăţi din tencuiala clădirii, care prin cădere au pus în pericol  trecătorii.

Pe 13 septembrie, patru tineri au scăpat ca prin minune de la a fi accidentaţi grav de bucăţile de piatră şi tencuială care s-au desprins din imobil.

„Regret că a fost nevoie să asistăm cu toţii la momentul în care a fost pusă în pericol sănătatea unor copii, pentru a reuşi să obţinem acordul proprietarilor în vederea introducerii clădirii pe lista celor care beneficiază de lucrări de urgenţă, deşi primăria a încercat în repetate rânduri un dialog cu aceştia” a declarat primarul Sorin Apostu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite