„Lovitură“ imobiliară de milioane de euro dată la Cluj de ortodocşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Andrei Andreicuţ a pus, în urmă cu o lună, piatra de temelie la viitorul complex de pe strada Coastei
IPS Andrei Andreicuţ a pus, în urmă cu o lună, piatra de temelie la viitorul complex de pe strada Coastei

O serie de manevre imobiliare spectaculoase ale Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului a început la scurt timp de la întronizarea, la finele lunii martie, a mitropolitului şi arhiepiscopului Andrei Andreicuţ.

În luna mai, deja, municipalitatea clujeană a oferit eparhiei ortodoxe un teren de 5.000 de metri pătraţi pe strada Coastei. Un alt teren, de 1.000 de metri pătraţi, în zona fostului Oser, îi va fi acordat, vineri, la următoarea şedinţă de Consiliul Local, un proiect în acest sens fiind iniţiat de primarul Sorin Apostu.

Nici Consiliul Judeţean nu s-a lăsat mai prejos, în următoarea şedinţă a acestui for, care va avea loc joi. Arhiepiscopia va fi atunci cadorisită cu un alt teren. Este vorba de un amplasament de 3.000 de metri pătraţi, situat pe Calea Turzii 2-14, chiar vizavi de catedrala greco-catolică în construcţie, din Piaţa Cipariu.

Proiectul prin care terenul va fi dat în folosinţă gratuită arhiepiscopiei pe 49 de ani a fost iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe şi are „binecuvântarea” Direcţiei Generale Buget-Finanţe, Resurse Umane din cadrul consiliului.

Citeşte mâine, în cotidianul Adevărul de Cluj-Napoca, la ce preţ sunt evaluate terenurile şi cum au fost ele obţinute, dar şi ce plănuieşte Arhiepiscopia să facă cu ele

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite