Loredana Ohâi: „Judo-ul mă ajută să-mi descarc energia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 1999, Loredana Ohâi a decis să încerce experienţa unui sport la care nu multe fete s-ar încumeta. Fire băieţoasă, Loredana a ales să practice judo în oraşul natal Caransebeş, în urmă cu 11 ani. Ajunsă la „U“ CSM Cluj, visează la o medalie olimpică.

La numai şapte ani, a intrat în sala de antrenament şi s-a îndrăgostit de salteaua de judo, tatami pentru cunoscători, obiect care o împinge încet-încet spre marea performanţă.

A fost selectată în Lotul Naţional de Cadeţi şi apoi s-a legitimat la clubul clujean, unde a fost impresionată de condiţiile de pregătire şi deschiderea pentru sportul de înalt nivel. Primul rezultat notabil l-a obţinut în 2004, când a reuşit să cucerească medalia de aur la Campionatele Naţionale „Under 13“. Apoi, a obţinut aceeaşi performanţă la toate categoriile de vârstă, până la „U 20“ , unde concurează acum. În plus, a obţinut locuri fruntaşe la competiţii precum „Cupa Miskolc“, Campionatele Balcanice sau diferite concursuri europene.

Visează la medalia olimpică

Ca sportiv de performanţă care se respectă, Loredana şi-a fixat câteva exemple de urmat. Alina Dumitru, campioana olimpică de la Beijing, Simona Richter sau Ioana Aluaş Dinea reprezintă modelul perfect pentru sportiva în vârstă de 18 ani: „Ca orice sportiv de performanţă, îmi doresc să ajung pe podiumul olimpic, dar până acolo mai este nevoie de foarte multă muncă şi sacrificii.

În sala de antrenament sunt câteva exemple demne de urmat. Mi-aş dori să am talentul şi să pot atinge performanţa Alinei Dumitru şi a Simonei Richter, perseverenţa Laurei Moricz şi forţa Ioanei Dinea. Fiecare medalie câştigată este o amintire extrem de plăcută şi specială, dar pentru a-ţi atinge marele vis e drum lung“, spune Loredana.

Nu a considerat niciodată că sportul pe care-l practică este unul prea dur şi spune că prin practicarea judo-ului reuşeşte să-şi descarce energia negativă acumulată în unele momente ale zilei. Deşi se poate lăuda cu un loc 7 la Cupa Mondială de seniori, care a avut loc anul acesta la Bucureşti, nici nu are de gând să se oprească aici şi spune că va lupta până la capăt pentru a-şi îndeplini obiectivele.

Recunoscătoare  părinţilor şi antrenorilor

De când a ajuns la Cluj, este antrenată de Gianina Andreica, una dintre cele mai respectate antrenoare de judo din oraş şi vrea să-i mulţumească pe această cale pentru sprijinul primit, dar nu i-a uitat nici pe părinţii care au susţinut-o încă de mică. „Familia mea este grozavă. Părinţii şi sora mea mă susţin în orice moment şi sunt mereu alături de mine . De asemenea, antrenorii au fost alături de mine necondiţionat“, spune Loredana.

Cum ai caracteriza în câteva cuvinte sportul pe care-l practici?
Nu este un sport dur şi nici agresiv, dar necesită autocontrol, putere de muncă şi multă disciplină.

Ai avut vreodată probleme din cauza cărora ţi-ai fi dorit să renunţi la sport?
Da, după o accidentare care m-a scos din circuit o scurtă perioadă de timp, dar am renunţat la idee, deoarece sunt o persoană muncitoare şi perseverentă.

Ce-i place
„Îmi place să mă relaxez, să citesc, să dorm, să mănânc. Mănânc fripturi de porc sau curcan şi cât mai multe dulciuri“, spune Loredana.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac minciuna, lipsa de fair-play şi incorectitudinea. Din păcate sunt destul de mulţi oameni de acest gen“, crede sportiva.

Profil
Născută: 17 iulie 1992, Caransebeş
Performanţe: Medalie de aur la toate categoriile de vârstă, locul 7 la Cupa Mondială, câştigătoare a Cupei Miskolc
Familie: Necăsătorită

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite