Cluj: VIDEO Un „profet” exotic predică la Londra despre neplăcerile avute la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: <b>VIDEO</b> Un „profet” exotic predică la Londra despre neplăcerile avute la Cluj
Cluj: <b>VIDEO</b> Un „profet” exotic predică la Londra despre neplăcerile avute la Cluj

Pakistanezul Rajinder Nijjhar este supărat pe sumele care i-au fost cerute pentru cazarea la Cluj, drept care a postat şapte predici pe Youtube, în care explică că  profitul nu îşi are loc în învăţătura creştină.

Rajinder Nijjhar este un fost profesor de metalurgie pakistanez, în vârstă de 75 de ani, actualmente predicator al creştinismului, islamismului, dar şi al religiei Sikh.

Participă la Conferinţele Internaţionale Ecumenice încă din 2006, cea mai recentă fiind cea organizată la Cluj, în perioada 27 iulie - 3 august. Ultima experienţă în acest sens l-a dezamăgit profund pe teolog, ceea ce l-a determinat să posteze nu mai puţin de şapte predici pe YouTube, cu durată totală de peste o oră.

Supărarea teologului indian a fost alimentată de faptul că la căminul studenţesc unde a fost cazat timp de şase zile i-au fost ceruţi 10 euro pe noapte.

Pentru celelalte trei zile pe care le-a petrecut în oraşul de pe Someş, de data aceasta la căminul Insitutului Teologic Protestant, Nijjhar a scos din buzunar doar 15 lei pe zii. El este de părere că atunci când vine vorba de credinţă şi Dumnezeu, afacerile nu îşi au locul.

„Nu e permis, din punctul meu de vedere, să facem profit din ceea ce înseamnă Dumnezeu. Preoţii sunt plătiţi pentru predicile şi activitatea lor, însă sunt de părere că acest lucru nu are fundament biblic. Banii lui Dumnezeu ar trebui să însemne pentru toată lumea evanghelia”, ne-a explicat acesta prin telefon.

Nu mai vrea la conferinţele ecumenice

El dă în predicile lui despre Cluj exemplul unei întâmplări biblice legate de Sfântului Petru şi Anania şi Safira. „Anania şi Safira au fost omorâţi pentru că s-au folosit de hoţie în purtarea lor cu Dumnezeu. Au vândut proprietăţi şi şi-au reţinut pe ascuns o parte din bani. Când le-am spus celor de la conferinţă întâmplarea nu doar că nici nu au vrut să audă ce zic, dar s-au şi simţit jigniţi”, precizează teologul.

El susţine că o britanică i-a sugerat în acest context că ar fi bine să nu participe la următoarea conferinţă ecumenică, ce va avea loc la Lyon în Franţa, iar teologul indian are de gând să se şi conformeze.

Cea de-a 39-a ediţie a Conferinţei Ecumenice Internaţionale a avut loc anul acest în România, la Cluj, în perioada 27 iulie - 3 august 2009. Evenimentul a fost organizat de International Ecumenical Fellowship (Asociaţia Ecumenică Internaţională) şi a adunat în oraşul de pe Someş 200 de participanţi de diferite confesiuni

Peste 1300 de predici pe Youtube

Rajinder Nijjhar a publicat câteva cărţi cu conţinut teologic atât în engleză, cât şi în limba lui maternă, Punjabi, în care promovează ideea că Dumnezeu e unic, iar religia este unanimă pentru toată lumea. El explică pe YouTube pasaje din Noul Testament în nu mai puţin de 1300 de filmuleţe.

Preot. Prof. Dr. Ioan Chirilă: „Suma a fost una modică"

Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preot. Prof. Dr. Ioan Chirilă, unul din organizatorii evenimentului a declarat pentru „Adevărul de Seară” că o astfel de conferinţă nu poate fi organizată în totalitate în conformitate cu textul biblic invocat de teologul indian, deoarece B.O.R nu dispunde de baze materiale prin care să poată oferi cazarea gratuită.

„Eu am fost la numeroase asemenea conferinţe în străinătate, iar costurile de cazare au fost mult mai mari. Căminele UBB se închiriază pe timpul verii contra unei sume de bani, care este, oricum, modică. Rajinder Nijjhar este o persoană destul de interesantă, însă cred totuşi că promovează mai mult credinţele indiene, decât cele creştine”, a declarat Ioan Chirilă.

Una dintre cele şapte predici în care este abordat subiectul Clujului este intitulată sugestiv „Vizita mea la Cluj, unde săracii sunt jecmăniţi” (vezi mai jos). 



CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite