Linişte în Gruia! Mandorlini munceşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reconfirmat de conducerea clubului, Andrea Mandorlini face tot posibilul să pregătească meciul din Giuleşti doar la victorie. Mandorlini a trecut peste o nouă perioadă dificlă, dar examenul din Giuleşti poate deveni decisiv pentru viitorul său pe banca CFR-ului

CFR Cluj a avut parte de cel mai slab debut de campionat din epoca modernă a clubului, de când a fost preluată de Arpad Paszkany. Formaţia cu pretenţii serioase la titlul de campioană în ultimii ani, a adunat doar opt puncte în primele şase etape şi Mandorlini a fost în două rânduri aproape de demitere. Italianul a rămas pe banca tehnică datorită clauzei de reziliere de 800.000 de euro pe care o are în contract, sumă pe care Paszkany nu a fost dispus s-o plătească pentru a-l demite pe acesta. După o serie de discuţii cu preşedintele Iuliu Mureşan şi cu ceilalţi acţionari ai clubului, italianul a fost reconfirmat, dar i s-a cerut să aducă echipa în primele trei clasate, pentru a reintra din nou cu şanse reale în lupta pentru titlu.

Meciul cu Rapid poate fi decisiv pentru el

Mandorlini a avut la dispoziţie două săptămâni pentru a pregăti meciul următor, cu Rapid. A profitat de pauza competiţonală cauzată de debutul echipei naţionale în preliminariile Campionatului European din 2012 şi a pregătit în cele mai mici detalii întâlnirea din Giuleşti, cu formaţia lui Marius Şumudică. Tehnicianul a testat o formulă inedită, un sistem 5-3-2, pe care l-a încercat pentru o scurtă perioadă şi în cantonamentul din Austria şi pe care doreşte să-l folosească şi în meciurile din Champions League.

Deşi a fost acuzat în dese rânduri că este un antrenor prea defensiv, Mandorlini mizează pe siguranţă, în condiţiile în care CFR a primit nouă goluri în cele şase etape scurse până acum şi nu a înscris decât de opt ori. Cadu, Alcantara şi Piccolo sunt cei trei apărători centrali pe care-i va trimite în teren în partida de vineri, iar benzile vor fi acoperite de Tony şi Edimar.

„Am muncit bine în această săptămână, am pregătit în cele mai mici detalii meciul cu Rapid. Este o întâlnire foarte importantă pentru noi şi nu avem alt obiectiv decât câştigarea celor trei puncte“, a declarat italianul. Cea mai grea misiune pentru acesta este motivarea lui Cristian Bud, în condiţiile în care Kone şi Bjelanovici sunt în continuare accidentaţi, după ce fostul atacant al celor de la Gaz Metan Mediaş a ratat lista UEFA pentru Champions League.

Atacantul a avut parte de o săptămână extrem de agitată, în care s-a vehiculat şi ideea unui împrumut la FCM Târgu Mureş sau o revenire la Mediaş, însă în cele din urmă acesta a fost consolat de Mandorlini, care i-a promis că este în continuare un jucător de bază al echipei şi se va baza pe serviciile sale în meciurile de campionat. Bud ar putea juca chiar din primul minut al întâlnirii cu rapidiştii, care va începe vineri, la ora 20.30.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite